Цушпајз од бораније
05.10.2014.
10:14
Коментари (0)
Зуспеисе (нем.) - додатак уз главно јело, вариво, нешто што памтимо од наших бака.
Потребно:
- 500г бораније
- једна мања главица лука
- 1 свежа паприка
- 1 парадајз
- веза першуна
- 1 јаје
- со, бибер, уље
- брашно
- 1 супена кашика алеве паприке
- 2 чена белог лука
Припрема:
Лук ситно исецкати и пропржити на уљу, додати очишћену и исечену боранију (уколико спремате са свежом; ако користите леђену боранију – не морате је претходно одмрзавати). Исецкати паприку и парадајз, па додати боранији, налити мало воде и крчкати уз повремено мешање док боранија не омекша (по потреби долити још воде).
Кад је боранија скивана, направити запршку од уља, брашна, алеве паприке и ситно насецканог белог лука, па сипати у цушпајз и кратко прокувати. На крају додати јаје умућено са исецканим першуном и све промешати.