Cušpajz od boranije
05.10.2014.
10:14
Komentari (0)
Zuspeise (nem.) - dodatak uz glavno jelo, varivo, nešto što pamtimo od naših baka.
Potrebno:
- 500g boranije
- jedna manja glavica luka
- 1 sveža paprika
- 1 paradajz
- veza peršuna
- 1 jaje
- so, biber, ulje
- brašno
- 1 supena kašika aleve paprike
- 2 čena belog luka
Priprema:
Luk sitno iseckati i propržiti na ulju, dodati očišćenu i isečenu boraniju (ukoliko spremate sa svežom; ako koristite leđenu boraniju – ne morate je prethodno odmrzavati). Iseckati papriku i paradajz, pa dodati boraniji, naliti malo vode i krčkati uz povremeno mešanje dok boranija ne omekša (po potrebi doliti još vode).
Kad je boranija skivana, napraviti zapršku od ulja, brašna, aleve paprike i sitno naseckanog belog luka, pa sipati u cušpajz i kratko prokuvati. Na kraju dodati jaje umućeno sa iseckanim peršunom i sve promešati.