ДА НЕ СМРДИТЕ: Не једите ова јела пре састанка, ни туширање не помаже!
Ни дезодоранс неће бити довољан!
Зној и иначе има непријатан и интензиван мирис, али можда није лоше да знате да постоје намиринице које тај мирис додатно погоршавају. Ево шта не би требало да једете пре него што пођете на дејт или на журку, ако не планирате да вам кажу да би требало да упознате чари туша и дезодоранса.
1. Зелено поврће. Купус, кељ, броколи, прокељ и бела репа врло су здраве биљке, али управо оне могу бити узрочници појачаног неугодног мириса зноја. Како пише портал "Задовољна", ово поврће садржи велику количину сумпора чији се спојеви током варења хране разграђују у телу због чега зној може бити врло интензивног мириса. Најјачи мирис осећа се сат времена после јела, а требало би да се смањи и потпуно нестане око 6 сати касније.
Погледајте ОВДЕ од којих јела ће вам пенис бити тврд као стена.
3. Црвено месо. Протеине, који се у великој количини налазе у црвеном месу, људско тело врло споро и тешко вари. Зато, током процеса варења, аминокиселине из црвеног меса на зидовима црева остављају својеврстан талог који лучимо кроз зној, а у комбинацији с бактеријама на површни коже наш зној добија прејак мирис. Евентуалан неугодан мирис биће најјачи око два сата после јела, а може се задржати и цео дан, код неких особа и дуже.
3. Плава риба. Ова намирница богата је омега-3 масним киселинама, али и колином - витамином Б8 који је одговоран за појачан мирис зноја након конзумације плаве рибе. Осим Б витамина ту је и Л-царнитине којег има и у месу и јајима, а који такође придоноси јачем мирису зноја. Такав јак мирис зноја може, упркос туширању, да се задржи чак и 24 сата после јела.
Прочитајте и: