ДЕО САВРШЕНЕ ЗИМНИЦЕ: Ајвар од зеленог парадајза
23.10.2014.
10:51
Коментари (0)
Уз карирани поклопац на тегли и блистави целофан, овај зелени ајвар изгледаће савршено на полици у подруму или остави.
Потребно:
- 10 комада зеленог парадајза
- 2 главице црног лука
- 1 супена кашика пиреа од парадајза
- 4 супене кашике уља
- 1 кафена кашичица црног бибера
- 1 супена кашика брашна
- першун, со
Припрема:
Припремите и:
Брзи кисели краставчићи
Љутеница
Туршија "21 дан"
Ситно сецкан лук динстати на уљу, са две супене кашике воде. Зелени парадајз сецкати на кришке и додати у лук, па динстати док не омекша.
Сипати пире, побиберити, додати брашно и добро промешати. Разредити сос са мало кипуће воде и посолити. Кувати на тихој ватри.
Када скинете ајвар са ватре, побиберити и додати ситно сецкан першун.
Ајвар сипати у стерилисане тегле.