Домаћа алва
25.05.2014.
16:19
Коментари (0)
Представљамо вам једну од многих варијација овог чувеног слаткиша.
Потребно:
- 1 шољица шећера
- 1 шољица воде
- 5 супених кашика уља
- 30г брашна
- 1 супена кашика какаа
- 1 шољица ораха (кратко печених и ситно сечених)
Припрема:
Шећер карамелизовати и у њега додати воду. Мешати док се потпуно не растопи. Додати уље и какао, па уз чешће мешање сачекати да проври.
Уз непрекидно мешање полако додати и просејано брашно, да се смеса угусти. Оставимо то на ватри и додамо орахе.
Тепсију прекрити алуминијумском фолијом коју је потребно намазати уљем. У то излијти смесу и оставити је на најмање 5 сати у фрижидеру, да се стисне.
Уместо ораха можете додати и пистаће, лешнике...