Domaća alva
25.05.2014.
16:19
Komentari (0)
Predstavljamo vam jednu od mnogih varijacija ovog čuvenog slatkiša.
Potrebno:
- 1 šoljica šećera
- 1 šoljica vode
- 5 supenih kašika ulja
- 30g brašna
- 1 supena kašika kakaa
- 1 šoljica oraha (kratko pečenih i sitno sečenih)
Priprema:
Šećer karamelizovati i u njega dodati vodu. Mešati dok se potpuno ne rastopi. Dodati ulje i kakao, pa uz češće mešanje sačekati da provri.
Uz neprekidno mešanje polako dodati i prosejano brašno, da se smesa ugusti. Ostavimo to na vatri i dodamo orahe.
Tepsiju prekriti aluminijumskom folijom koju je potrebno namazati uljem. U to izlijti smesu i ostaviti je na najmanje 5 sati u frižideru, da se stisne.
Umesto oraha možete dodati i pistaće, lešnike...