ИМА СВЕ ШТО ЈЕ ПОТРЕБНО: Намирница која храни тело више од свих осталих заједно
Прочитајте савете како да спремите ову намирницу, а да она не изгуби све храњиве састојке.
Ако до сада ниједном нисте спремали сочиво - време је, јер ћете се шокирати када чујете шта све пружа вашем организму.
Сочиво у себи садржи протеине и здрава влакна. Будући да не садржи засићене масти, као ни штетни холестерол (ЛДЛ), изванредан је извор топивих и нетопивих влакана. Имају способност да брзо засите, а нутриционисти објашњавају да су топива влакна важна за наше здравље јер поништавају негативан утицај шећера и масти из хране.
Од минерала највише садржи калцијум, гвожђе, магнезијум и фосфор, а од витамина Ц, Б и фолну киселину. Према проценама лекара, потребно је да једемо око 3 шоље (стандардна порција у којој се служи сочиво) недељно, пише "Huffington Пост".
Постоји чак 40 врста сочива, а у супама се најчешће користи црно сочиво, које се обично припрема као прилог. Зелено сочиво се посебно користи као додатак салатама, црвено кувањем постаје кремастије, док је ружичасто сочиво најбоље у зачињеним чорбама.
Приликом спремања сочива и пасуља, прво закувајте воду, а након тога ту додајте сочиво, смањите ватру и лагано кувајте од 20 до 30 минута. Добијену смесу додајте у лонац у ком спремате пасуљ. Ако желите да сочиво користите као додатак салати, онда нека буде тврђе (нека се кува на ватри 15 минута).
Прочитајте и:
- МУЛТИНАПИТАК: Извлачи из депресије, отклања сваки бол и делује противупално
- ХОЋЕТЕ ДА СМРШАТЕ? Погледајте какве су последице
- КАКО ЈЕ МОГУЋЕ: Она има 45 година и савршено тело! (ВИДЕО)
- ОТКРИЈТЕ СВОЈ ЖИВОТНИ ПУТ: 20 индијанских правила за спокојан живот
- ЖЕЛИТЕ ДУПЛО МАЊИ СТОМАК? Уз помоћ ових трикова то је могуће и то за само 6 дана!
- Грозно изгледа, али ће вам за пар минута зуби бити блиставо бели! (ВИДЕО)
- Овим природним леком против цисти у организму!