IMA SVE ŠTO JE POTREBNO: Namirnica koja hrani telo više od svih ostalih zajedno
Pročitajte savete kako da spremite ovu namirnicu, a da ona ne izgubi sve hranjive sastojke.
Ako do sada nijednom niste spremali sočivo - vreme je, jer ćete se šokirati kada čujete šta sve pruža vašem organizmu.
Sočivo u sebi sadrži proteine i zdrava vlakna. Budući da ne sadrži zasićene masti, kao ni štetni holesterol (LDL), izvanredan je izvor topivih i netopivih vlakana. Imaju sposobnost da brzo zasite, a nutricionisti objašnjavaju da su topiva vlakna važna za naše zdravlje jer poništavaju negativan uticaj šećera i masti iz hrane.
Od minerala najviše sadrži kalcijum, gvožđe, magnezijum i fosfor, a od vitamina C, B i folnu kiselinu. Prema procenama lekara, potrebno je da jedemo oko 3 šolje (standardna porcija u kojoj se služi sočivo) nedeljno, piše "Huffington Post".
Postoji čak 40 vrsta sočiva, a u supama se najčešće koristi crno sočivo, koje se obično priprema kao prilog. Zeleno sočivo se posebno koristi kao dodatak salatama, crveno kuvanjem postaje kremastije, dok je ružičasto sočivo najbolje u začinjenim čorbama.
Prilikom spremanja sočiva i pasulja, prvo zakuvajte vodu, a nakon toga tu dodajte sočivo, smanjite vatru i lagano kuvajte od 20 do 30 minuta. Dobijenu smesu dodajte u lonac u kom spremate pasulj. Ako želite da sočivo koristite kao dodatak salati, onda neka bude tvrđe (neka se kuva na vatri 15 minuta).
Pročitajte i:
- MULTINAPITAK: Izvlači iz depresije, otklanja svaki bol i deluje protivupalno
- HOĆETE DA SMRŠATE? Pogledajte kakve su posledice
- KAKO JE MOGUĆE: Ona ima 45 godina i savršeno telo! (VIDEO)
- OTKRIJTE SVOJ ŽIVOTNI PUT: 20 indijanskih pravila za spokojan život
- ŽELITE DUPLO MANJI STOMAK? Uz pomoć ovih trikova to je moguće i to za samo 6 dana!
- Grozno izgleda, ali će vam za par minuta zubi biti blistavo beli! (VIDEO)
- Ovim prirodnim lekom protiv cisti u organizmu!