Како је Thomy дошао у Србију
После значајних инвестиција створили су се услови да се прошле године целокупна производња Thomy мајонеза пресели из Пољске у Србију.
Данас, из те фабрике у нашој земљи, производ полако осваја свет.
На питање зашто је баш Србија била иделано место за њихову инвестицију, кажу да су желели да оснаже постојеће производне линије и да унапреде постројења како би одржали највише производне стандарде, као и да обогате регионални асортиман производа за шта им је наша земља пружила одговарајуће услове.
"Узимајући у обзир целокупан број продатих Thomy мајонеза на подручју бивше Југославије, фабрика у Сурчину је за нас била одлична прилика да развијемо портфолио производа који су произведени баш у Србији. Добри услови и пракса у производњи су били један од кључних елемената за могућ трансфер производње у фабрику у Сурчину", кажу из компаније Нестле за Б92.
Највећи обим производње који је измештен у фабрику у Сурчину се заправо производио у кулинарској фабрици у Пољској. У децембру 2011. године компанија је почела да разматра успостављања ове производње.
"У јуну 2012. године смо припремили бизнис план и одмах добили пристанак из централе да кренемо да наручујемо опрему. Девет месеци касније, успостављен је комплетно нов погон за производњу мајонеза и почела је производња у фабрици у Сурчину", кажу у Нестлеу.
Тренутно, у погону у Сурчину се производи више од 1,600 тона Thomy мајонеза годишње , укључујуци локалну продају и извоз. То је око 400 литара на сваких двадсет минута. Иначе, техника прављења овог мајонеза слична је оној у домаћој радиности. С тим што уместо руку, велика машина ради посао у најновијем погону.