КРЦКАВО - А КРЕМАСТО: Паста са сиром и презлом
04.11.2014.
11:51
Коментари (0)
Једноставно, укусно и хранљиво – јело спремно за минут!
Потребно:
- 320г тестенине (fusilli – федери)
- 2 јајета
- 100г овчјег тврдог сира
- 2 супене кашике презли
- 2 супене кашике соса од парадајза
- уље, со, бибер
Припрема:
Да ли сте некада правили рафаело куглице?
У великој посуди умутити јаја са мало соли и кашиком уља. Додати две кашике парадајз соса и половину ренданог сира, па поново мутити.
Пропржити презлу у тигању, да потамни и додати свеже млевен бибер.
Скувати тестенину у сланој води, ал денте. Прохладити тесто, па сипати тестенину у сос и брзо промешати.
Сервирати у дубоком тањиру, посути побибереном презлом и одозго нарендати преостали сир.