ЛЕПОТА ОРИЈЕНТА: Да ли сте некада јели арапске палачинке?
22.02.2015.
10:43
Коментари (0)
И то оне са мандарином и крем сиром?
Потребно:
- 1 шоља воде
- 1 шоља свежег млека
- ½ шоље брашна
- 1 супена кашика шећера
- 1 кафена кашичица сувог квасца
- 1 кафена кашичица прашка за пециво
- 200г крем сира
- 3 супене кашике шећера у праху
- 1 мандарина
Припрема:
Пробајте и палачинке од бундеве!
Умутити шећер са квасцем и топлом водом и оставити на топлом 15 минута. Додати топло млеко, па брашно са прашком за пециво и умутити тако да се разбију све громуљице и да тесто буде густо. По две кашике теста сипати у врео тигањ и разливати палачинке. Када се испече доња страна палачинке вадити из тигања и не окретати их да се запече и горња.
Помешати крем сир и шећер у праху и пунити палачинке том смесом, а одозго ређати кришке мандарине.