НАХРАНИТЕ ЧЕТВОРО ЗА 200 ДИНАРА: Скувајте савршен чорбаст пасуљ!
18.04.2015.
10:41
Коментари (0)
Што би рекли "Рокери с Мораву": "Чорбаст пасуљ волем са ребарца сува".
Потребно:
- 300г пасуља
- 300г сувих костију и хамбуршке сланине (мешано)
- 1 главица црног лука
- 1 свежа паприка
Припрема:
Припремите и рустичну фокачу са чери парадајзом и ориганом!
Пасуљ ставити да ври 15 минута, процедити и бацити ту прву воду. Помешати са ситно сеченом главицом црног лука, месом и филетима паприке, посолити, побиберити и зачинити по жељи. Налити водом, кувати док се месо и пасуљ не скувају. На крају запржити благом црвеном запршком (на мало уља пропржити кашичицу брашна и алеве паприке), пустити да још мало крчка, па скинути са ватре.
НАПОМЕНА: Сва јела означена са "Рецепти за 200 динара" могу коштати толико (па и мање) у току сезоне узгоја одређеног поврћа.