NAHRANITE ČETVORO ZA 200 DINARA: Skuvajte savršen čorbast pasulj!
18.04.2015.
10:41
Komentari (0)
Što bi rekli "Rokeri s Moravu": "Čorbast pasulj volem sa rebarca suva".
Potrebno:
- 300g pasulja
- 300g suvih kostiju i hamburške slanine (mešano)
- 1 glavica crnog luka
- 1 sveža paprika
Priprema:
Pripremite i rustičnu fokaču sa čeri paradajzom i origanom!
Pasulj staviti da vri 15 minuta, procediti i baciti tu prvu vodu. Pomešati sa sitno sečenom glavicom crnog luka, mesom i filetima paprike, posoliti, pobiberiti i začiniti po želji. Naliti vodom, kuvati dok se meso i pasulj ne skuvaju. Na kraju zapržiti blagom crvenom zaprškom (na malo ulja propržiti kašičicu brašna i aleve paprike), pustiti da još malo krčka, pa skinuti sa vatre.
NAPOMENA: Sva jela označena sa "Recepti za 200 dinara" mogu koštati toliko (pa i manje) u toku sezone uzgoja određenog povrća.