Парадајз чорба
12.07.2014.
10:41
Коментари (0)
Чорба-оброк за летње дане!
Потребно:
- главица црног лука
- 2-3 шаргарепе
- 3-4 парадајза
- 1 кашика брашна
- вегета, со, бибер, оригано, алева паприка
Припрема:
На мало уља пропржити сецкани црни лук заједно са иструганом шаргарепом. Парадајз средње величине оперите и ољуштите и ситни исецкајте.
Када су лук и шаргарепа скоро пржени додајте парадајз. Налити са 2 литра млаке воде и кувајте на тихој ватри. Додајте со, вегету, бибер, по жељи и мало оригана.
У мало хладне воде размутити једну кашику брашна са мало алеве паприке, додати кључалој чорби уз непрестано мешање и кратко прокувати.
Сервирати уз препечен сомун.