Пишингер
29.09.2014.
10:52
Коментари (0)
Чувене бакине шните, оне које су се "одмарале" испод енциклопедија у соби, високо на полици, да унуци не би могли да дохвате.
Потребно:
- паковање обланди
Фил:
- 4 јајета 2 жуманцета
- 300г шећера
- 150г црне чоколаде
- 300г путера
- сок од пола лимуна
Глазура:
- 3 кашике воде
- 2 кафене кашичице шећера
- 100г црне чоколаде
- 80г путера
Припрема:
Пробајте и брзе макароне са шунком!
Јаја, жуманца, шећер и чоколаду кувати на пари, па скинути са шпорета кад смеса почне да се згушњава. Оставити да се охлади и за то време пенасто умутити путер у посебној чинији, па у њега додати крем од јаја и чоколаде, као и лимунов сок. Филом премазивати обланде слажући једну на другу.
На обланде ставити фолију, па спустити даску или књиге и оставити неколико сати у хладној просторији. Затим ставити у фрижидер. Хладне обланде прелити глазуром и сећи на шните.