PP – ПОСНА ПАСТА: Тестенина са лигњама и грашком
29.12.2014.
10:51
Коментари (0)
Не зна се да ли су морски плодови лепши са пиринчем или са тестом...
Потребно:
- 320г тестенине без јаја
- 500г лигњи
- 200г замрзнутог грашка
- 1 велики парадајз
- ¼ главице црног лука
- 3 велика чена белог лука
- 3-4 супене кашике сецканог першуна
- 6-7 кашика маслиновог уља
- 150мл белог вина
- 250мл воде
- со, бибер, мешавина зачина
Припрема:
Пробајте и:
ЛЕПШЕ ОД МЕСА: Поховане шницле - лигње
Лигње очистити и исећи на колутове. Црни и бели лук ситно исецкати и кратко продинстати на маслиновом уљу – да пусте мирис. Додати лигње и пржити неколико минута, па сипати вино, воду и зачине и оставити да се крчка док половина течности не испари. У међувремену ставити посољену воду да проври и обарити тестенину по упутству на паковању. Када половина течности у суду са лигњама изври, додати грашак, парадајз (сецкан на коцкице) и першун. Промешати и оставити да се крчка док течност не испари, али обратити пажњу да се не осуши превише. Додати барену тестенину, промешати и служити топло.