PP – POSNA PASTA: Testenina sa lignjama i graškom
29.12.2014.
10:51
Komentari (0)
Ne zna se da li su morski plodovi lepši sa pirinčem ili sa testom...
Potrebno:
- 320g testenine bez jaja
- 500g lignji
- 200g zamrznutog graška
- 1 veliki paradajz
- ¼ glavice crnog luka
- 3 velika čena belog luka
- 3-4 supene kašike seckanog peršuna
- 6-7 kašika maslinovog ulja
- 150ml belog vina
- 250ml vode
- so, biber, mešavina začina
Priprema:
Probajte i:
LEPŠE OD MESA: Pohovane šnicle - lignje
Lignje očistiti i iseći na kolutove. Crni i beli luk sitno iseckati i kratko prodinstati na maslinovom ulju – da puste miris. Dodati lignje i pržiti nekoliko minuta, pa sipati vino, vodu i začine i ostaviti da se krčka dok polovina tečnosti ne ispari. U međuvremenu staviti posoljenu vodu da provri i obariti testeninu po uputstvu na pakovanju. Kada polovina tečnosti u sudu sa lignjama izvri, dodati grašak, paradajz (seckan na kockice) i peršun. Promešati i ostaviti da se krčka dok tečnost ne ispari, ali obratiti pažnju da se ne osuši previše. Dodati barenu testeninu, promešati i služiti toplo.