ПРАВИ РЕЦЕПТ ЗА ЛЕЊИВЦЕ: Лења пита са месом обара с ногу!
20.12.2014.
10:07
Коментари (0)
Не будите лењи – направите слану лењу питу!
Потребно:
- 4 јајета
- 1 чаша јогурта
- ½ јогуртске чаше путера
- 2 јогуртске чаше брашна
- 1 прашак за пециво
- кафена кашичица соли
Фил:
- 1 главица црног лука
- 300г млевеног меса
- со, бибер, мешавина зачина, оригано
Прелив:
- 2 јајета
- 1 кисела павлака
Припрема:
Обавезно пробајте и шпанску јунетину!
Пропржити ситно сецкан лук на мало путера, па додати млевено месо. Пред крај пржења додати зачине, промешати, па скинути са ватре и оставити да се прохлади.
Добро умутити јаја за тесто, па постепено додавати јогурт, па путер. На крају додати брашно у које је претходно сипана со и прашак за пециво.
Смесу сипати у плех и поравнати, па преко ње сипати фил од млевеног меса.
Умутити киселу павлаку и јаја и посолити, па прелити преко пите.
Пећи на 200° око пола сата.