Сангрија
30.09.2014.
12:07
Коментари (0)
Иако је ово шпанско воћно вино савршено за лето, лепо је подсетити се лета и кад захлади!
Потребно:
- 1 поморанџа
- 1 лимун
- 350мл коњака
- 4 супене кашике шећера
- 750мл црног вина
- 2 супене кашике сока од лимуна
- 300мл газиране (киселе) воде
- коцкице леда
Припрема:
Уз сангрију грицкати грисине!
Поморанџу и лимун исећи на танке кришке, очистити од семенки и сипати у широк суд. Пошећерити и налити коњаком. Оставити на собној температури 4 сата.
Пред сервирање додати вино, киселу воду, лимунов сок и лед. Напитак помешати и сервирати у широким чашама, са кришкама лимуна и поморанџе.