Торта од тестенине
22.05.2014.
19:34
Коментари (0)
Није десерт, али је слатка и прави је одабир за госте на ручку!
Потребно:
- 700г макарона
- 1 кафена кашичица соли
- 2 супене кашике уља
- 800г парадајза
- 300г млевеног меса
- 400г печурака
- 150-200г маслина
- 4 јајета
- 200г качкаваља
- 300-400г моцареле
- оригано, босиљак
Припрема:
У шерпу сипати воду са сољу и уљем и сачекати да проври па убацити тесто. Када се тесто обари, процедити га и испрати хладном водом, како се не би улепило.
Парадајз изрендати. Млевено месо разбити на комадиће и испржити, па додати исецкане печурке, маслине, оригано и босиљак. Промешајте добро, па додајте парадајз и оставите да ври док се не угусти.
Јаја обарити и ољуштити.
Сос, када се згусне, помешати са макаронама. Насецкати моцарелу и барена јаја и сложити их на дно суда. Преко њих сипати половину теста и соса, па одозго наређати преосталу моцарелу и јаја. Поново преко тога пресути тесто. Одозго нарендати качкаваљ и пећи 20 минута на 200°.