Знамо да је зелено здраво, али БЕЛО поврће има неке боље особине
Ево зашто је добро за организам!
Чињеница је да је зелено поврће здравије од осталих намирница, али бело поврће може имати више влакана, магнезијума и калијума. Зато вам саветујемо неколико врста белог поврћа које би требало да конзумирате сваког дана.
Бели лук. Он је најбољи борац против грипа и прехладе. Богат је антиоксидасима који јачају имунитет.
Црни лук. Смањује ризик од срчаних обољења и дијабетеса. Такође, лук има антиканцерогено дејство.
Карфиол. Складиште је велике количине фолне киселине, која јача кости, побољшава здравље крвних судова и циркулацију крви, а и одличан је борац против рака.
Печурке. Нискокалоричне су, не садрже масти ни глутен. Садрже натријум, селен, калијум, витамине Е и Б3, па помажу у мршављењу и активирању пробавног система.
Кромпир. Бели кромпир је пожељнији, јер садржи витамине Ц, Б6 и магнезијум. Кувани кромпир је добар за мршављење и јачање костију, јер средња порција (5-6 кромпира) садржи око 163 калорија и око 940 милиграма калијума.
ЗДРАВО, ЗДРАВЉЕ! Покрени се, продужи живот
Са жељом да се нездраве навике искорене, портал SrbijaDanas.com покренуо је кампању ''ЗДРАВО, ЗДРАВЉЕ! Покрени се, продужи живот'', која ће трајати шест месеци и кроз различите садржаје у вези са здравим навикама, спортом и исхраном имати један циљ – да у Србији расту здрава деца.
Кроз истраживања и теме које се из различитих углова баве здрављем представљаћемо начине да дете остане здраво, како да се правилно храни и начине да се физички активира и заволи спорт.
Наша мисија ће бити да променимо поразну статистику и спречимо развијање темеља за настанак тешких болести које лоша исхрана и физичка неактивност узрокују, али и да укажемо на повољан утицај добрих навика на ментално здравље.