ВРАТИ СЕ, ОВЦЕ ТВОЈЕ НЕ МОГУ БЕЗ ТЕБЕ: Чобанска пита
02.11.2014.
10:51
Коментари (0)
Популарно британско јело има много варијанти, ово је једна од њих.
Потребно:
- 2-3 кромпира
- 1/3 шоље млека
- 50г путера
- 1 шаргарепа
- 1 главица црног лука
- 250г млевеног меса
- 150г кукуруза из конзерве
- 2 супене кашике пиреа од парадајза
- 100г ренданог качкаваља
- со, бибер
Припрема:
Да ли сте пробали јабуке у шлафроку?
Кромпир очистити, скувати и пропасирати. Док су топли, додати топло млеко, со и путер. На мало уља пропржити лук и шаргарепу, па додати млевено месо. Када месо промени боју додати кукуруз, зачине и пире од парадајза. Налити водом или бујоном и динстати док течност не испари.
Пресути смесу од меса и поврћа у подмазану ватросталну посуду, преко ње раширити пире кромпир, па нарендати сир. Пећи док не промени боју.