Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Слобода Мићаловић затруднела уз помоћ лозе са Хиландара: "Војин и она четири и по године безуспешно су покушавали..."

24.06.2024. 17:44
Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković
Слобода Мићаловић, Војин Ћетковић / Извор: Антонио Ахел/АТА Images

Слобода Мићаловић ретко је јавно говорила о својој борби за потомство. Одмах по ступању у брак са Војином Ћетковићем, пар је желео децу, а када је Слобода остала трудна, због компликација је морала да мирује. Отказала је све пословне обавезе и трудничке дане проводила одмарајући се. Глумица је једном приликом изјавила како је прижељкивала близанце и била изненађена када се та жеља остварила. Ћетковић и Мићаловићева постали су родитељи у јануару 2010. године, када су добили своје близнакиње Веру и Милу.

Ћерке познатог глумачког пара, Слободе Мићаловић и Војина Ћетковића, већ сада показују сигурност и зрелост док прате родитеље на јавним догађајима. 

У јануару ове године, близнакиње Вера и Мила Ћетковић напуниле су четрнаест година, а по речима поносне маме, већ јасно показују своју зрелост.

- Начин на који моја деца када одгледају представу или филм, анализирају све то, ја се збуним. Ја у тим годинама, иако ми је тата био глумац, нисам имала појма да тако резонујем, али не виде себе као глумице - казала је Слобода Мићаловић недавно. 

- Сада су у некој новој фази. Буде се неке нове девојке у њима, неки карактери, а то треба да се испрати, али сам задовољна јако - додала је Слобода била за "К1".

Porodica Mićalović-Ćetković
Породица Мићаловић-Ћетковић / Извор: Амир Хамзагић/АТА Images

Слобода Мићаловић: Верујем у Бога

Једну од водећих улога у новом филму "Чудотворац Тумански" из 2022. године тумачи Слобода Мићаловић. 

Овај филм тематизује три чуда која су се десила у манастиру Тумане, а Слобода је своју улогу представила пред камерама портала Србија Данас.

– Било је узбудљиво снимати овај филм јер смо га радили на аутентичној локацији, у самом манастиру. Екипа филма је спавала у конацима. Ја сам и раније посетила манастир Тумане са породицом. Игуман Димитрије и читава братија су дивни домаћини. Они су ми тада представили своју идеју, ја сам се, наравно, одазвала. Људи чије смо приче пребацили у филм су живи и они су посведочили да су им се догодила чуда и да их је Свети Зосим исцелио – истакла је глумица тада.

Sloboda Mićalović sa kćerkama Verom i Milom Ćetković
Слобода Мићаловић са кћеркама Вером и Милом Ћетковић / Извор: Антонио Ахел/АТА Images

На питање да ли верује у чуда, позната глумица је одговорила: 

– Ми кажемо да верујемо у чуда, али ја кажем да верујем у Бога, верујем у Исуса. Морамо да верујемо у чуда да би се дешавала јер ако немамо веру, ништа нам не преостаје у животу – признала је Слобода Мићаловић, која је и сама по речима сведока доживела чудо.

Sloboda Mićalović sa kćerkama Verom i Milom Ćetković
Слобода Мићаловић са кћеркама Вером и Милом Ћетковић / Извор: Антонио Ахел/АТА Images

Борба за потомство Слободе и Војина

Слобода и Војин Ћетковић годинама су се борили за потомство. 

Њихов пут ка родитељству био је испуњен изазовима, али преломни тренутак десио се када су сазнали за чудотворну лозу Светог Симеона Мироточивог са Хиландара. 

Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović
Иван Босиљчић и Слобода Мићаловић / Извор: Душан Миленковић/АТАИмагес

Теолог Милош Стојковић открио је ову причу у једној популарној емисији својевремено.

Наша позната глумица Слобода Мићаловић добила је близнакиње помоћу чудотворне лозе са Хиландара. 

- То ми је лично испричала Слобода, којој је лозу донео колега Иван Босиљчић, јер су Војин и она четири и по године безуспешно покушавали да добију децу. Захваљујући лози, добили су Веру и Милу - изјавио је Стојковић тада. 

Иван Босиљчић: Хришћанство мора бити практично

Иван Босиљчић, који је донео чудотворну лозу Мићаловићима, познат је као велики верник, заједно са супругом Јеленом Томашевић, поп певачицом. 

Пар има ћерку Нину и често истиче важност вере у свом животу. 

- Заједно са супругом Јеленом учим дете да хришћанство мора бити практично, јер ће у супротном бити одбачено. Није довољно само проучити и набубати молитве и Свето писмо, него то и применити, јер људи не верују речима, него делима. Верују нашим очима и рукама. Само живљено, пожртвовано хришћанство има будућност - казао је Босиљчић једном приликом.

Porodica Tomašević-Bosiljčić
Породица Томашевић-Босиљчић / Извор: Instagram/printscreen/ivanbosiljcicofficial

Војин Ћетковић: Деца треба да имају нормално детињство

Војин Ћетковић и Слобода Мићаловић труде се да кћерке често не експонирају у јавности.

Популарни глумац настојао је да његове наследнице имају нормално детињство.

Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković
Слобода Мићаловић, Војин Ћетковић / Извор: Србија Данас

– Ћерке смо до сада држали далеко и од позоришта и од снимања. Само су пар пута биле на неком снимању, кад смо били на терену и кад их се ужелимо, па неко од нас двоје, ко не снима у том тренутку, доведе их да се видимо. Сматрам да дете које је талентовано тек са 18 година треба да одлучи да ли хоће да се бави глумом или не. Не раније, јер треба да имају нормално детињство и нормалну младост да би после са сцене зрачили – истакао је Војин Ћетковић једном приликом о својим наследницама.