Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЛАЛАТОВИЋ: Кад Вучић честито може да води Србију, ваљда и ми можемо поштено наш фудбал

13.12.2016. 15:24
Nenad Lalatović
Ненад Лалатовић / Извор: МН Press

Утакмица са Чукаричким ће почети у среду, у 18 часова.

Фудбалере Војводине у среду очекује последња утакмица у календарској години. Новосадска екипа угостиће Чукарички на стадиону "Карађорђе", а меч 21. кола Суперлиге Србије најавио је и шеф стручног штаба Ненад Лалатовић. Стратег Воше се такође осврнуо и на оптужбе и поновио је да ничим није увредио главног судију меча против Јавора Бојана Николића. Истакао је и да је спреман то да потврди и на полиграфу, те да ће, ако се испостави да не говори истину, прихватити да доживотно буде суспендован из српског фудбала.

На почетку конференције тема је била меч са Чукаричким. 

- Чукарички је сјајан тим и апсолутно сам сигуран у то да не заслужује место на табели на којем се сада налази, јер ту има играча које јако добро познајем и који имају сјајан квалитет. Иако резултати то не показују, играју јако добро и код куће и на страни, а у стању су да казне сваку екипу која се опусти и тако дођу до победе. Мечу прилазимо максимално озбиљно и мотивисано, са жељом да се победом опростимо од наших навијача - рекао је Лалатовић уочи Вошине 31. званичне утакмица ове полусезоне. 

- Моји играчи су стварно држали завидан ниво игре, што није нимало лако. У Европи смо играли јако добро и освојили више бодова него Звезда, Партизан и Чукарички заједно. То говори да је Војводина на правом путу и зато морам да похвалим моје играче, који су сјајни момци. Против Чукаричког ћемо бити ослабљени, пошто смо у Ивањици добили много жутих картона и посебан проблем ћу имати да саставим централни део одбране, али саставићемо тим и будите сигурни да ћемо дати све од себе да дођемо до позитивног резултата - истиче Лалатовић и осврнуо се на искључење које је добио на утакмици против Јавора.

Лалатовић: Навијачи, дођите

- Овом приликом, позивам све који воле Војводину да дођу у што већем броју, јер нам је њихова подршка најпотребнија баш на овој последњој утакмици. По томе како смо играли, мислим да смо је заслужили, а те утакмице које смо губили, губили смо са по 10 играча - рекао је Лалатовић. 

- Кад год сам био кажњаван, био сам кажњен због својих коментара после утакмице. Током меча, био сам искључен само као тренер Црвене звезде и то не због коментара на рачун судије, већ због тога што сам ушао у терен. После утакмице против Рада ове сезоне, рекао сам да суђење није било на нивоу због тога што се много „секла“ утакмица, на којој је судио господин Николић. Тада сам кажњен са 300.000 динара и једном утакмицом суспензије. Од свих тренера, мислим да сам најстрожије био кажњаван. Можда сам то и заслужио, иако су и други били искључивани, али су били санкционисани само новчано, док сам ја кажњен тако да не могу да радим. 

Према његовим речима, судију Бојана Николића ничим није увредио.

- У 85. минуту, у афекту сам му рекао само да опомене голмана да врати лопту у игру. Након тога, он је преко бубице рекао четвртом судији да ме искључи, на шта сам се само прекрстио и мирно напустио клупу. Притом су камере, као и делегат и контролор, били близу мене. После меча, у извештају сам видео да је судија написао да сам га увредио и опсовао и нисам могао да верујем да је то урадио неко ко сутра треба да суди на интернационалној сцени. Очито му је био сувише благ разлог због којег ме је искључио, па је на то морао да дода још нешто. 

Истакао је и да је нормално да људи понекад греше, посебно уколико раде под великим притиском.

- Није лако радити у великим системима. Војводина је велики клуб и у њој је тешко бити тренер, баш као што је тешко радити у Савезу. Тешко је и водити ову нашу државу, али погледајте на који начин то чини господин Вучић. Он то ради феноменално и треба да нам буде пример свима. О њему никада нисам, нити желим да причам, али га јако волим као политичара и волео бих да влада Србијом још 50 година. Јежим се кад то причам, јер са Србима је тешко радити и нас је тешко водити. Међутим, кад он поштено и честито може да води Србију, онда ваљда и ми поштено и честито можемо да водимо наш фудбал. 

Шеф стручног штаба Војводине јавно се обратио и председнику Фудбалског савеза Србије Славиши Кокези.

- Њега исто јако ценим и поштујем, јер сам радио са њим и знам колико је поштен. Чим се први пут са трибина Звездиног стадиона зачуло "Славиша, одлази", он је одмах отишао. Био сам за то да он буде председник ФСС и он такође свој посао ради на феноменалан начин, што се види и кроз резултате наше репрезентације и позитивну климу око државног тима. Зато тражим од њега да ме доживотно суспендује из фудбала уколико се испостави да сам иједну ружну реч рекао господину Николићу док сам напуштао терен. Нека будем пример другима да судија не сме да се вређа - објаснио је Лалатовић који је више пута био санкционисан од стране дисциплинских органа ФСС.

Карте од 100 до 300 динара

Утакмица између Војводине и Чукаричког почеће у среду у 18 часова на "Карађорђу", а улазнице ће се продавати по цени од 300 (запад), 200 (исток) и 100 динара (север). Улазнице за запад и исток продаваће се на главној благајни (између западне и јужне трибине), док ће се улазнице за север продавати у просторијама навијачке групе Фирма на северној трибини стадиона. Благајне ће бити отворене најкасније сат времена пре почетка меча.

- Био сам кажњаван зато што сам поштен и свако у мени може да препозна једног поштеног момка, који нема длаке на језику. По џепу сам ударен доста пута, зато што сам после утакмице износио своје мишљење, иако имам право на њега и то нико не може да ми одузме. Код куће имам троје деце које волим више од себе и пре бих дао да ми одсеку обе руке него да њима фали длака с главе. Међутим, спреман сам да останем без посла и могућности да им обезбедим још бољи живот уколико се испостави да је тачно оно што је написао господин Николић. Позивам председника Савеза да суочи мене и њега и да јавно, пред камерама, изађемо на полиграф. Ако се испостави да ја не говорим истину, спреман сам доживотно да будем суспендован из српског фудбала. 

Шеф стручног штаба Војводине је и раније говорио на ову тему и нада се да ће се тим поводом огласити још неко.

- Није ни време ни место да причам о томе и испада да ја стално нешто паметујем, али ја једини нешто и причам. Сви нешто ћуте и нико не сме ништа да каже. Ја не причам неистину, па чак и када је требало да одем из Војводине, и тада сам говорио истину. Кад сам одлазио из Црвене звезде, и тада сам причао истину, јер немам разлога да лажем. Људи су у мени препознали да говорим истину, што не ваља у Србији, јер те то некад може коштати главе. Међутим, овог пута ћу ићи до краја. Да ли сам коментарисао жуте и црвене картоне или ситуацију из другог минута када нам је поништен погодак? Не. Нико не прича о томе, па не причам ни ја. Господин Николић је свој задатак урадио добро и ја немам проблем са тим. У Нишу, такође нисам ништа коментарисао и само сам рекао "минут ћутања". Није на мени да коментаришем суђење и сматрам да је то исправно. Ја знам да ја некој групици људи сметам и да ми је господин Николић вероватно замерио на то што сам рекао после утакмице против Рада, иако то можда није требало да кажем, али сам само одговорио на питање новинара са Арене и нисам имао злу намеру. 

Шеф стручног штаба Војводине је и подсетио на резултате које је остварио са Старом дамом.

- У тренутку када сам преузео тим, Војводина је била девета на табели и било је питање да ли ће уопште ући у плеј оф, да бисмо на крају сезоне изборили пласман у Европу и на међународној сцени играли сјајно, оставивши најбољи утисак од свих наших тимова. Ове сезоне такође играмо одлично и до скоро смо држали друго место, а да није било онога у Нишу и Ивањици, на тој позицији бисмо и завршили полусезону, у то сам потпуно уверен. При томе нам је за тај период отишло 10 стандардних играча, практично читав један тим. За све то, нигде нисам видео да ме је неко похвалио. Но, ни не треба ми - закључио је Лалатовић.

ЕП ЗА ОМЛАДИНЦЕ: Србија добила ТЕШКОГ ривала

ЛИГА ШАМПИОНА: Звезда са Барсом, Штурном и Лајпцигом на деоби 22. места
Monako - Barselona

ЛИГА ШАМПИОНА: Звезда са Барсом, Штурном и Лајпцигом на деоби 22. места

19.09.2024. 23:00
ДОШАО НА МАРАКАНУ ДА НАВИЈА ПРОТИВ ЗВЕЗДЕ: Бивши играч Партизана се огласио после победе Бенфике (ФОТО)
Fudbaleri Benfike

ДОШАО НА МАРАКАНУ ДА НАВИЈА ПРОТИВ ЗВЕЗДЕ: Бивши играч Партизана се огласио после победе Бенфике (ФОТО)

19.09.2024. 22:11
НИЈЕ САМО РОДИЋ ПОВРЕЂЕН: Милојевић ОТКРИО да су још два фудбалера Звезде била ОНЕМОГУЋЕНАда играју
Vladan Milojević

НИЈЕ САМО РОДИЋ ПОВРЕЂЕН: Милојевић ОТКРИО да су још два фудбалера Звезде била ОНЕМОГУЋЕНАда играју

19.09.2024. 22:02
ОЛАЈИНКА: Могли смо да завршимо са бодом
Piter Olajinka

ОЛАЈИНКА: Могли смо да завршимо са бодом

19.09.2024. 22:02
МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани
FK Crvena zvezda

МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани

19.09.2024. 18:27
НИЈЕ САМО РОДИЋ ПОВРЕЂЕН: Милојевић ОТКРИО да су још два фудбалера Звезде била ОНЕМОГУЋЕНАда играју
Vladan Milojević

НИЈЕ САМО РОДИЋ ПОВРЕЂЕН: Милојевић ОТКРИО да су још два фудбалера Звезде била ОНЕМОГУЋЕНАда играју

19.09.2024. 22:02
ПРИМИО ЈЕ ГОЛ У СВОЈ УГАО: Ево шта Глазер каже о слободњаку Кокчуа (ВИДЕО)
Omri Glazer

ПРИМИО ЈЕ ГОЛ У СВОЈ УГАО: Ево шта Глазер каже о слободњаку Кокчуа (ВИДЕО)

19.09.2024. 21:31
ЛИГА ШАМПИОНА: Звезда са Барсом, Штурном и Лајпцигом на деоби 22. места
Monako - Barselona

ЛИГА ШАМПИОНА: Звезда са Барсом, Штурном и Лајпцигом на деоби 22. места

19.09.2024. 23:00
МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани
FK Crvena zvezda

МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани

19.09.2024. 18:27
КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?
Vojska Srbije

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?

19.09.2024. 21:11
"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић
FK Crvena zvezda

"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић

19.09.2024. 20:45
СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)
Ukrajinska vojska

СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)

19.09.2024. 18:38