ДАНКА НА НЕВЕРОВАТАН НАЧИН СПАСАВА БРАКОВЕ: Вратила се из Београда у родну Гучу и започела јединствен бизнис (ФОТО)
Данка на невероватан начин "спасава" драгачевске бракове
Пратећи светске трендове и актуелну епидемиолошку ситуацију, Данка Мудринић решила је да се из Београда врати у родну Гучу. Уз помоћ породице поново је отворила кафану својих родитеља која је и најстарија у овој варошици, али је заједно са пријатељима одлучила да покрене и нови посао, она је одлучила да мирисе и укусе драгачевског краја спакује у конзерву али на потпуно нов и необичан начин.
ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ РХМЗ: У наредних сат и по пљускови са грмљавином, први на удару ови делови Србије
Пандемија короне и насиље над женама: Шта жртве могу да очекују, а шта следује насилницима?
КОВИД ПРОПУСНИЦА - ДА ЛИ СЕ ТАКО МОЖЕ РЕШИТИ ПРОБЛЕМ ПАНДЕМИЈЕ? Шта кажу грађани Србије на то
- Традиционално припрељено без конзерванса, адитива, елмугатора и појачивача укуса наш производ се штити искучиво стерилизацијом на високој температури. Драгачевци си одлично прихватили нашу конзервирану храну. Кроз шалу кажу да сада увек имају спремљен ручак и да смо тако спасили многе бракове - рекла је Данка Мудринић повратница из престонице.
- Храна се припрема на исти начин као у домаћим кухињама, а циљ је да сви производи буду из драгачевског краја. Месо купују од локалног месара, а поврће од локалног мештана драгачевског краја - рекла је Данка.
Припрема је крајње једноставна, и довљно је око пет минута да све буде топло и свервирано, осим правих дмаћих масних специјалитета у Данкиним конзервама могу с енаћи веганска и посна јела.
- Ово је храна коју спремају наше маме и баке тако да овај драгачевски купус ништа се не раликује од оног који би пробали на Сабору трубача у Гучи или било где другде. За само севрирање конзерве потребно је неких пет минута, стави се у хладну воду и када прокључа охлади се и спремна за конзумирање и то јело ће бити као да сте га скували у шерпи - изјавила је Јована Стојановић, технолог.
Ипак да би се дошло до оваквих резултата било је потребно време јер су ови вредни и занимљиви људи били решени да квалитет буде приоритет.
- Било је потребно много анализа и провера до тога колико га и када треба кувати на колико степени. Имали смо проблем, нико овакав вид хране не спрема у Србији и региону јер је све прешло у индустријску производњу и то је наша разлика. Свако наше припремање хране креће сецкањем лука, запече се поврће, ништа од адитива не користимо - додао је Предраг Јовановић.