ЈЕДИТЕ ОВУ НАМИРНИЦУ ТРИ ПУТА НЕДЕЉНО И ЗАБОРАВИТЕ НА ПРОБИОТИКЕ! Многи Срби без овога не могу ни да замисле зиму
Кисели купус би требало јести оволико пута недељно, тиме уносимо довољно добрих бактерија да нам куповни суплемент пробиотик ни не треба
Кисели купус може да замени пробиотик, сложили су се у емисији "Уранак" телевизије К1 професор доктор Војислав Перишић и нутриционисткиња Бранка Мирковић.
ЕВО ПОД КОЈИМ УСЛОВИМА МОЖЕТЕ ДА ПУТУЈЕТЕ ЗА ПРАЗНИКЕ! Где је могуће путовати без карантина... а где све не можемо, ОВО ЈЕ ЛИСТА СВИХ ЗЕМАЉА
ОГЛАСИО СЕ МУП СРБИЈЕ: Открили да ли постоји опасност од изливања река - ниво приправности подигнут
СРПСКИ ЛЕКАРИ ЗЛАТА ВРЕДНИ! Доктори у КБЦ Бежанијска коса повезали ковид пацијента на ВЕШТАЧКА ПЛУЋА
Кисели купус једна је од ретких намирница које су боље и здравије укисељене, а двоје стручњака за здраву исхрану објаснили су и зашто. Гастроентеролог Перишић раније је објаснио и која грешка у припреми "убија" најздравије у киселом купусу.
- Кисели купус је обавезан, прави је извор витамина Ц, он сам по себи има пробиотске бактерије на листовима, биљно деривиране, лактобацилус плантарум. То је бактерија која се налази у популарним пробиотицима, које не морате да купујете ако једете кисели купус. Три пута недељно га једите, има и важна влакна за убрзавање столице, транзит штетних материја је тако убрзан и нема дугог контакта са цревима, па ни прилике за негативно дејство на здравље - рекао је доктор Воја.
- То је једина намирница која је боља кисела, него свежа, има веће нутритивне вредности. Зато зими кисели купус обавезно, само морамо да пазимо да не иструли, врење морамо пресећи. И наравно расол - рекла је Мирковићева.