Стручњаци откривају: Колика је стварно опасност заразе короном преко хране и амбалаже?
У погледу хране и амбалазе нема већих ризика од осталих ситуација.
Вирусолог Фабрицио Прељиаско, директор Института "Галеази" у Милану тврди да је опасност од преношења заразе вирусом корона преко хране или амбалаже веома мали.
- Корона вирус се може таложити на прехрамбеним пакетима, али за 4 сата губи снагу. Осим тога, ниске температуре унутар фрижидера блокирају циркулацију вируса, а у неком тренутку га "униште". Исто важи и за високе температуре у рернама: 60 степени је довољно да "убије" вирус - каже он.
Дакле, истиче он, у погледу хране и амбалазе нема већих ризика од осталих ситуација. Чишћење се мора обавити правилно, пажљиво.
- Али не можемо све дезинфиковати - казе Прељиаско и истиче да правила остају иста, а то знаци да је неопходно парити руке и никад их не стављати у уста.
"ИЗБЕГЛИ СМО ИТАЛИЈАНСКИ, АЛИ ИМАМО СРПСКИ СЦЕНАРИО": Ускрс је прекретница, ево шта се онда дешава
У Новосибирску 100 НАУЧНИКА ствара вакцину и лек против короне: СРПСКИ АНАЛИТИЧАРИ разматрају о тим чињеницама
Лекари одговарали на питања грађана: Ако вам је лоше ОДМАХ ИДИТЕ У БОЛНИЦУ - и деца да НОСЕ МАСКЕ (ВИДЕО)
ДА ЛИ ЗДРАВ ЧОВЕК МОЖЕ ДА УМРЕ ОД КОРОНЕ? Познати имунолог дао одговор на питање које су многи постављали
СЗО РАЗБИЛА СВЕ МИТОВЕ: Да ли бели лук, алкохол и врућа купка убијају КОРОНУ?