Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"ДОК НЕ ВИДИМО ТЕЛА ЧЕКАМО ИХ ДА СЕ ВРАТЕ КУЋИ" Трагичне речи породица Невољиних жртава које се и даље надају чуду

30.04.2021. 10:45
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Профимедиа

На списку несталих мушкараца само у прошлој години у Београду, а за које се сумња да су се замерили криминалном клану Веље Невоље, налази се барем 12 имена.

Породице несталих мушкараца за које се сумња да их је свирепо убио клан Вељка Беливука званог Веља Невоља и Марка Миљковића познатијег под надимком "Месар", иако суочени са бројним доказима, не верују да су њихови вољени мртви.

ТЕШКИ МИТРАЉЕЗ У ШТЕКУ! Невоља користио увек исту матрицу за злочине, сваки дан се открију језиви детаљи

ТЕШКИ МИТРАЉЕЗ У ШТЕКУ! Невоља користио увек исту матрицу за злочине, сваки дан се открију језиви детаљи

ВЕЉА СА СОБОМ СТВАРНО ДОНОСИ САМО НЕВОЉЕ: Расписана потерница за Звицером због сарадње и пакленог плана са Беливуком

ВЕЉА СА СОБОМ СТВАРНО ДОНОСИ САМО НЕВОЉЕ: Расписана потерница за Звицером због сарадње и пакленог плана са Беливуком

НИЈЕ МУ ДОСТА ЈЕДНА - ОТКРИВЕНА НОВА КУЋА СТРАВЕ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Крв свуда по викединци, позната њена локација

НИЈЕ МУ ДОСТА ЈЕДНА - ОТКРИВЕНА НОВА КУЋА СТРАВЕ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Крв свуда по викединци, позната њена локација

Како су незванично прокоментарисали, док не виде тела своје деце, браће и мужева, не верују ни у шта и чекају их да се врате кући...

На списку несталих мушкараца само у прошлој години у Београду, а за које се сумња да су се замерили криминалном клану Веље Невоље, налази се барем 12 имена. Породице многих од њих још верују да ће се њихови најдражи у неком тренутку вратити кући - живи и здрави.

- Дала сам ДНК на анализу да се упореди са пронађенима, нико ме није ништа обавестио, тако да верујем да није било поклапања - рекли су из породице једног од мушкараца за ког се сумња да је жртва Беливуковог клана.

Породице несталих мушкараца и младића нису расположене да причају јавно док истрага траје, стрепе и чекају информације. Они са којима је разговарано, потврду о смрти својих најближих још немају.

Међутим, како се сазнаје, истрага је показала да је полиција до сада у кући страве у Ритопеку, али и на стадиону у Хумској, пронашла ДНК трагове неких са списка несталих. Истражитељи су дошли и до фотографија мучења и тела неколико убијених, међутим ниједно тело још није пронађено.

Нажалост, остаје сумња да ће остаци Беливукових жртава икада бити нађени с обзиром да, према досадашњој истрази, све указује на то да је овај свирепи клан, тела жртава, након бруталног мучења и убиства, млео у индустријској машини за млевење меса. Да ли ће породице на тај начин икада добити одговор, сазнаћемо тек када почне суђење бруталној криминалној групи.

Званично, Беливук, Миљковић и ухапшени припадници њиховог клана за сада су осумњичени за убиства три мушкарца - Горана Величковића Гоксија, Здравка Радојевића и Милана Љепоје. Челници државе пре месец дана јавности су приказали фотографије тела два младића за које се верује да су Величковић и Радојевић, а које су пронађене у телефонима припадника клана и особама са којима су комуницирали преко шифроване апликације Скај.

Да је припадник групе "Пинк Пантери" из Ниша, Милан Љепоја, мртав, закључује се на основу снимака са сигурносних камера из Ритопека на којима се види како Љепоја улази у двориште куће у Ритопеку, међутим не постоји снимак да је из ње икада изашао. С друге стране, постоје снимци на којима се види како, неколико дана након тога, припадници клана из куће износе неколико црних кеса.

У кући страве у Ритопеку до сада су пронађени бројни материјални трагови, али и невиђени арсенал оружја који је припадао овом клану, као и индустријска машина за млевење меса, чекићи и други алат којим су, како се сумња, а вештачење тек треба да потврди, убијали жртве и комадали њихова тела.

Нестанци који су повезани са кланом Веље Невоље

Већина до сада познатих отмица мушкараца одвијала се у периоду од августа до новембра прошле године у Београду, а по свему судећи октобар је био ударни месец за злодела Беливукове свирепе екипе.

Лазар Вукићевић (32) последњи пут је виђен средином октобра 2020. године на Бановом Брду. Вукићевић, иначе навијач Црвене Звезде, по ономе што је до сада познато, кренуо је на договорени сусрет својим блиндираним аутомобилом. Нестао је неколико сати касније као да је "у земљу пропао", а нема трага ни од његовог аутомобила.

Само годину дана раније Вукићевић је већ био мета - под његов "порше", који је био паркиран испред породичне куће на Врачару, тада је била постављена бомба. Нестали Вукићевић је у јавности био познат и по сукобу са навијачем Партизана Николом Вавићем. Сумња се да је Вукићевић био мета Беливуковог клана и због везе са Александром Шарцем, који је убијен неколико недеља након његовог нестанка. Њих двојица били су у добрим односима, али су, како се сада испоставља, имали истог непријатеља.

Goran Veličković
Горан Величковић / Извор: Фото: МН press/SD илустрација/приватна архива

Горан Величковић Гокси, навијач Партизана, нестао је почетком августа прошле године. Он је иначе раније на трибинама у Хумској често виђан са Милошем Кимијем Радосављевићем. Дакле супростављена група Беливуковој.

Величковић је последњи пут виђен у Вишеградској улици 3. августа. Он је у овој централној београдској улици, како је сада откривено, ушао у аутомобил "смарт" са чланом групе Веље Невоље. Ово возило заплењено је прошле недеље током акције хапшења припадника ове групе. Како се сазнаје, Величковић је намамљен до једне приватне клинике у Вишеградској, а претпоставља се да је одвезен у кућу у Ритопеку, коју је поред осталих група Беливука и Миљковића користила за мучења и, како се сумња, убиства. Величковића је у "смарту" до куће страве овезао ухапшени припадник клана Вук Вучинић.

Да Беливук и Миљковић нису презали да "крену" и на пријатеље сведочи случај Здравка Радојевића (41). Према сазнањима и он је нестао у новембру прошле године. Наиме, Радојевић је отет у Котежу на превару - на састанак га је намамио пријатељ Немања Л, иначе члан Беливукове групе. А да ситуација буде још бизарнија Радојевић и Миљковић су били међу најбољим пријатељима. Повод овог сукоба био је то што Беливуку и Миљковићу није сметало док је Радојевић имао "ситно на продају", међутим претпоставља се да је и он почео да дилује веће количине и тада добио прву опомену. Како наводи извор Беливук и Милојевић су му испрва рекли да им се "не меша у посао" и "не залази на њихову територију". Радојевић је међутим наставио са "послом" и није се обазирао на упозорења и претње. Његово тело до данас није пронађено.

Милан Љепоја намамљен је на исти начин - позван је на састанак. Речено му је да остави мобилни телефон код куће и таксијем крене на договорено место - на паркинг "Ласте" на Новом Београду. Жени је рекао да иде да "купи аутомобил", а на договореном месту прешао је у "пасат" у ком га је чекао Дејан Т. и одвезао га у Ритопек.

Из куће страве није изашао, а према наводима из истраге, чланови групе користили су хемијска средства како би сакрили трагове убиства.

Јавности потпуно непознати младићи којима се губи сваки траг су Страхиња Марковић (23), Вукашин Гошовић (22) Филип Марјановић (24) Дарио Ђорђевић и Михајловић Горан (24). Сумња се да иза њихових нестанака стоји Беливукова група, али за сада није познато због чега су они постали мете опаког клана.

Jova Kecman
Јова Кецман / Извор: Фото: Нестали Србија

Јово Кецман (52) фитнес тренер нестао је 24. септембра у Малом Мокром Лугу. Пријатељи су рекли да сумњају да је његов нестанак повезан са нестанком Вукићевића и Гоксија, да се нису знали али да сматрају да “ту има нека веза”. Кецман је оставио телефон кући, а са собом је понео 16.000 евра и нестао без трага. Њеов отац рекао је за "Блиц" да не може да верује да његов син има икакве везе са Беливуковом групом, али да је приметио да се 10 дана пре нестанка понашао чудно и да је говорио да "има проблем који мора да реши".

Кецман је последњи пут виђен у Главној улици у Малом Мокром Лугу у Београду. До ове тачке га је довезао пријатељ коме је рекао да "треба да се види са неким". После тога, нестао је без трага.

Син убијеног криминалца из 90-тих Бранислава Лаиновића Дугог, Љубомир (25), такође је нестао прошле године. Поједини медији писали су да се сумња да управо он стоји иза ликвидација главних људи шкаљарског клана Алана Кожара и Дамира Хаџића у Атини прошле године. Према непровереним наводима, после тога је мучен, раскомадан.

Једна од жртви која се повезује са Беливуком је и Александар Глигоријевић (42). Нема података када је нестао, а једино о њему познато је да је као сведок у случају везаном за ветерничку групу, за себе рекао да је био "роб Салета Мутавог". Александар Станковић био је вођа групе коју је грубо, по његовом убиству, преузео управо Беливук.

Једна од жртви која се доводи у везу са Беливуковом групом је и Александар Халабрин из околине Панчева, места једне од база Веље Невоље. Његово тело је међутим, пронађено прошле године закопано у плитком гробу. Пре убиства је мучен.

Према наводима он је био пријатељ са Ненадом Алибегом, некадашњим вођом групе "Забрањени" који је рањен прошле године у сачекуши у Београду и управо у томе, сумња се, крије се сукоб са Беливуком.

СРАМАН НАПАД У ЛАЗАРЕВЦУ: Нападнут радник градске чистоће - "Пијани возач га је ударио"
Policija

СРАМАН НАПАД У ЛАЗАРЕВЦУ: Нападнут радник градске чистоће - "Пијани возач га је ударио"

19.09.2024. 22:19
ДАНКУ ИЛИЋ СТАВИЛИ У ЏАК, ПА У ГЕПЕК? Након завршених вештачења овог сценарија се сви плаше - Постоје ДВА РАЗЛОГА нема трагова у колима
Danka Ilić

ДАНКУ ИЛИЋ СТАВИЛИ У ЏАК, ПА У ГЕПЕК? Након завршених вештачења овог сценарија се сви плаше - Постоје ДВА РАЗЛОГА нема трагова у колима

19.09.2024. 21:02
ХИТНО ОПЕРИСАН младић након ЕКСПЛОЗИЈЕ у Новом Саду: УКЦ Војводине саопштио у каквом је СТАЊУ
Hitna pomoć

ХИТНО ОПЕРИСАН младић након ЕКСПЛОЗИЈЕ у Новом Саду: УКЦ Војводине саопштио у каквом је СТАЊУ

19.09.2024. 20:10
ДУШКУ ШАРИЋУ УКИНУТ КУЋНИ ПРИТВОР: Мора на хитну операцију срца
Duško Šarić

ДУШКУ ШАРИЋУ УКИНУТ КУЋНИ ПРИТВОР: Мора на хитну операцију срца

19.09.2024. 20:09
ИЗРАЕЛ ИЗВЕО ВИШЕ ОД 60 НАПАДА! Либан на мети жестоког напада
Izraleski avion

ИЗРАЕЛ ИЗВЕО ВИШЕ ОД 60 НАПАДА! Либан на мети жестоког напада

19.09.2024. 22:43
КАРАМБОЛ НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ Комби од силине ударца преврнут, Хитна помоћ и полиција на терену
Hitna pomoć, policija

КАРАМБОЛ НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ Комби од силине ударца преврнут, Хитна помоћ и полиција на терену

19.09.2024. 22:05
ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА: Убио КРИСТИНУ па ОТИШАО да се пријави у полицију
Italijanska policija

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА: Убио КРИСТИНУ па ОТИШАО да се пријави у полицију

19.09.2024. 21:34
КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?
Vojska Srbije

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?

19.09.2024. 21:11
МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани
FK Crvena zvezda

МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани

19.09.2024. 18:27
КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?
Vojska Srbije

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?

19.09.2024. 21:11
"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић
FK Crvena zvezda

"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић

19.09.2024. 20:45
СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)
Ukrajinska vojska

СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)

19.09.2024. 18:38