Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ОВО ЈЕ ДЕВОЈЧИЦА КОЈУ ЈЕ У КРАГУЈЕВЦУ УБИО ВОЗАЧ (70) Мајка објавила видео који кида душу: "Ја нисам само број..."

13.02.2024. 20:05
Пише:
ubijena devojčica
убијена девојчица / Извор: Фото: printscreen/facebook/

Прегажена је на пешачком прелазу

Мајка која је изгубила своју светлост, тринаестогодишњу ћерку, у несрећи која је потресла темеље њихове породице, поделила је видео који сеже од првих тренутака девојчициног живота, па све до њених последњих дана.

ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМАК ХАПШЕЊА У МЛАДЕНОВЦУ: У доњем вешу са лисицама на рукама ПАО ОСУМЊИЧЕНИ ЗА БАЦАЊЕ БОМБЕ НА ПОРОДИЧНУ КУЋУ (ВИДЕО)hapÅ¡enje

ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМАК ХАПШЕЊА У МЛАДЕНОВЦУ: У доњем вешу са лисицама на рукама ПАО ОСУМЊИЧЕНИ ЗА БАЦАЊЕ БОМБЕ НА ПОРОДИЧНУ КУЋУ (ВИДЕО)

ПОХАПШЕНИ ЗБОГ ЕКСПЛОЗИЈЕ У МЛАДЕНОВЦУ: Младић бацио БОМБУ на породичну кућу, ухваћени и помагачи!hapÅ¡enje

ПОХАПШЕНИ ЗБОГ ЕКСПЛОЗИЈЕ У МЛАДЕНОВЦУ: Младић бацио БОМБУ на породичну кућу, ухваћени и помагачи!

ХОРОР У БЕОГРАДУ: Секиром ударали мушкарца у главу! Полиција чешља град у потрази за нападачимаPolicija, Hitna pomoć

ХОРОР У БЕОГРАДУ: Секиром ударали мушкарца у главу! Полиција чешља град у потрази за нападачима

Кроз овај видео, мајка се кроз емотивне фотографије вратила кроз време и присетила се свих оних тренутака среће, осмеха и безбрижних дана проведених са ћерком, који су сада постали драгоцена успомена. Видео, који слама срце, можете погледати ОВДЕ. Девојчица остаје вечно у срцима својих најмилијих као симбол љубави која надилази време.

Безбрижно детињство прекинуто у трену

Како је "Блиц" раније писао, тинејџерку је ударио ауто док је прелазила пешачки прелаз. Одлетела је 33 метра у даљ и два метра у вис, а возач аутомобила није је ни погледао. Према речима очевидаца, испушио је цигарету и изнервирао се због штете на каросерији.

Скупљао је таблице да их не згазе, а није зауставио саобраћај да још неко не згази дете.

- Тог дана, девојчица је позвала тату после школе и рекла му "тата, стижем кући". Убрзо након тога, стигао ми је позив са непознатог броја, позвао ме је очевидац несреће који ми је само кратко рекао да су му дете ударила кола и да ју је одвела Хитна помоћ. Моја ћерка се никада није вратила из школе - рекла је раније за "Блиц" мајка.

Како је тада навела, са супругом је одмах отишла у Клинички центар, док је у међувремену позвала непознати број како би га питала за детаље несреће.

- Питала сам га да ли је била свесна, како је изгледала, а он ми је само кратко рекао "нека вам је Бог у помоћи, ауто је од јачине ударца у вашу ћерку потпуно уништен". Ипак, надала сам се. У болници сам је видела док су је водили на скенер, била је у несвесном стању - испричала је ожалошћена мајка.

Вера истиче и да њена ћерка није имала повреде на телу.

- Ударац је био толико јак да су њој глава и мозак највише страдали и имала је повреде унутрашњих органа, нагњечење плућа, али руке и ноге нису јој биле сломљене. Након скенера долази доктор и прича нам како је она у коми и да је то најнижи степен коме три, а да је она у степену четири. И након тога, ми смо и даље питали да ли су јој сломљене руке, ноге, кичма, да ли ће остати инвалид? Доктор нам је тада рекао: "Ви уопште не разумете шта вам ја причам" - додаје она.

Како каже, колико год да је доктор причао и објашњавао им, они нису могли да га разумеју или само једноставно нису могли да прихвате.

- Рекао нам је "ми не знамо да ли ће она преживети ноћ". Покушали су да јој помогну, али већ након 48 сати девојчица је доживела мождану смрт, која се у неким земљама проглашава и као званична смрт и тада пацијента скидају са апарата. Код нас то није случај - прича мајка кроз сузе.

"Ваше дете ништа није криво"

Када је почело суђење, родитељи убијене тинејџерке психички су се спремали за сусрет са мушкарцем који је усмртио њихово дете.

- Он нас никада није контактирао, нити нам је изјавио саучешће. Чак смо муж и ја на првом претресу размишљали шта ћемо радити ако нам приђе, колико смо наивни били. Психички смо се спремали шта ћемо да кажемо, а то се никада није десило - додаје она.

Изреволтирани родитељи направили су протест у Крагујевцу и захтевали да буде у притвору макар 30 дана или дуже, али тада су сазнали информације које су додатно продубиле њихову бол.

- Тада смо сазнали да ви, иако убијете некога, имате дозволу, а можете и да изађете из земље. Након протеста су његови адвокати причали како је то позив на линч, иако ми ниједног тренутка у тим тренуцима нисмо објављивали његово име и презиме и како бисмо заштитили његов идентитет. Сада се питам због чега, када ни то није заслужио - наводи она.

У септембру је било последње рочиште, а првостепена пресуда је осам година. Према речима мајке, ни породица а ни њихови адвокати немају право да уложе жалбу.

Србија Данас/Блиц/Ива Огаревић/Пренела: А.З.