Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ХЕЛИКОПТЕТРИ НАДЛЕЋУ ОКОЛИНУ ЛОЗНИЦЕ: Од убице полицајца ни трага ни гласа, откривени детаљи о ухапшеном помагачу

18.07.2024. 09:23
Pucnjava u Loznici
Пуцњава у Лозници / Извор: РТС принтсцрее/фацебоок printscreen /MUP.rs

Током рутинске контроле такси возила од стране припадника саобраћајне полиције у Лозници, вечерас је дошло до крвавог обрачуна, у коме је из ватреног оружја на припаднике саобраћајне полиције испаљено неколико хитаца.

Хеликоптерима трагају за осумњиченим за убиство полицајца у Лозници

Хеликоптери МУП-а и даље надлећу околину Лознице у потрази за убицом полицајца.

Ухапшени помагач убице полицајца и сам је бегунац

Мушкарац (39) који је ухапшен данас у Бијељини због сумње да је осумњиченом за убиство полицајца организовао транспорт од Прешева до Лознице, како Курир сазнаје, код себе је приликом хапшења имао фалсификована документа на име Марко Марковић! Како открива извор и ухапшени је бегунац, за којим се трагало.

- Он је ухапшен 2019. у великој акцији полиције и Јавног тужилаштва за организовани криминал, као припадник криминалне групе од које је заплењено више од тоне марихуане. Он је осуђен пред Специјалним судом у Београду на осам година затвора, али је побегао пошто га је суд пустио да се брани са слободе уз јемство и о њему се ништа није знало годинама - открива извор.

Градоначелник Лознице: Напад на полицајца је терористички чин и напад на целу државу

Градоначелник Лознице Видоје Петровић рекао је данас да је убиство полицајца Николе Крсмановића терористички акт и напад на државу Србију који најоштрије осуђују сви званичници.

Петровић је за Танјуг рекао да ће коначну оцену дати надлежни органи - Тужилаштво и Министарство унутрашњих послва, али да је за њега реч о терористичком чину.

"Упућујем најдубље саучешће породици настрадалог полцајца, а Вјекославу Илићу желим брз опоравак", рекао је Петровић

Истако је да ће, поред државе, владе и ресорног министарства, породици убијеног Николе Крсмановића максимално помоћи и град Лозница и поручио грађанима тог града да остану смирени и прибрани.

"Наша полиција и држава имају инструменте, механизме и снагу да се са сваким, па и оваквим изазовима изборе и да свим грађанима гарантују безбедност, сигурност и спокојан живот", нагласио је Петровић.

Додао је да је битно да град и држава у овом тренутку буду ту уз суграђане.

Рањени полицајац испричао како је дошло до напада

Помоћник директора полиције Драган Васиљевић рекао је у емисији "Око" РТС-а да је обишао рањеног полицајца Вјекослава Илића и да је он у свесном стању и да се осећа добро.

Васиљевић је рекао и шта му је Илић испричао.

"Видели су 'мерцедес' тутинских регистарских ознака. Њима је то било сумњиво, пошли су за возилом, укључили светлосну сигнализацију. Возило је стало километар и по даље. Полицајци су изашли из возила и тражили лична документа, била је то рутинска контрола", рекао је Васиљевић.

Истиче да није одмах дошло до пуцњаве, и возач и сувозач су дали лична документа. Поштујући правила полицајци су захтевали да једно лице изађе - сувозач, а друго лице је остало у возилу.

Вучић: Албанац убио Крсмановића у терористичком акту

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је Албанац у терористичком акту убио полицајца Николу Крсмановића у Лозници и да ће се учинити све да се помогне породици, али да тај млади живот не може да се врати.

"Још једанпут бих да изразим саучешће породице Николе Крсмановић, нашег полицајца којег је овај Албанац у терористичком акту убио. Оно што можемо да урадимо то је да помогнемо породици, да изразимо саучешће. Нажалост, тај млади живот више не можемо да вратимо", рекао је председник новинарима у Лондону.

На питање да ли има нове информације о случају и да су непосредно пре његовог укључења ухапшена два лица, рекао је да је хапшење обављено и да информације добија од МУП-а о случају.

Дачич открио позадину злочина у Лозници

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су лажне информације о наводној изјави Артана Хајризија да му је документа узео брат, јер ако је брат већ дошао у Немачку, што би се враћао у Прешево!?

“Лице чија су документа код наше полиције Артан Хајризи, дао је изјаву полицији у Хановеру данас у 11:55 часова да му је прекјуче његов брат Фатон из његовог стана у Хановеру украо лична документа.

У питању је класична лаж, јер по којој логици лице се из Хановера враћа у Прешево илегално и поново покуша да илегално оде у Немачку?!

Из овога се јасно види да је то договорено раније и да је реч о организованом акту.

Немачка полиција треба хитно да одговори да ли је Фатон био у Хановеру и како је ушао и изашао, и како се нашао у Прешеву и зашто, са којим циљем?

Последица тог терористичког акта и организације је убиство полицајца, и зато тражимо и очекујемо пуну сарадњу са немачком полицијом и ЕУЛЕКСОМ, а не лажи у које нико не верује,” изјавио је Дачић.

Сахрана полицајца у суботу

Никола Крсмановић (34), припадник Граничне полиције, који је убијен данас, биће сахрањен у суботу на сеоском гробљу у Јаребицама, његовом родном селу код Лознице.

Због трагичног страдања полицајца, у суботу ће у Лозници бити дан жалости, а у недељу је комеморација у Вуковом дому културе.

Хапшење у Бијељини

У Бијељини је данас лишено слободе лице које се доводи у везу са осумњиченим за убиство једног и рањавање другог полицајца у Лозници, незванично сазнаје БН ТВ.

Откривен идентитет таксисте који је возио Албанца

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је убиство полицајца Николе Крсмановића (34) и рањавање полицајца Вјекослава Илића (50) приликом контроле возила на контролном пункту у Липничком Шору, највероватније терористички акт који долази са Косова и Метохије од стране албанских структура.

Опсежна потрага за нападачем чији се идентитет још утврђује, и даље траје, а према речима министра Дачића, полиција је ухапсила Mithata Хаџића из Тутина који се сумњичи да је осумњиченог аутомобилом тутинских регистрационих ознака преузео у Прешеву и возио у правцу Лознице.

Према информацијама које је открио министар полиције Ивица Дачић, Вјекослав Илић, рањени полицијац је пуцао на албанског терористу, који је пуцао на њих.

Огласио се осумњичени

Огласио се осумњичени за убиство полицајца у Лозници
Артан Хајризи, чији је пасош пронађен у таксију из ког је ноћас у Лозници пуцано на српске полицајце, огласио се из Немачке.

Полиција чешља терен

Полиција под пуном опремом претражује терен у потрази за осумњиченим за убиство полицајца
Полицајци са дугим цевима и псима, под пуном "ратном опремом" претражују терен у Лозници, место на којем је убијен полицијски службеним Никола Крсмановић (34), а рањен Вјекослав Илић (50) у раме.

Терористички акт

Ноћас око 00:55 часова убијен је припадник полиције Никола Крсмановић (34). За његовим нападачем се још увек трага.

Како се сазнаје тужилац је напад на полицајце Николу Крсмановића који је убијен и Вјекослава И. који је рањен у Лозници када је на њих пуцао Албанац са Космета окарактерисао као терористички акт.

Фатон Хајризи је убица полицајца код Лознице

Албански медији преносе да Артан Хајризи није убио полицајца код Лознице, већ да је то учинио његов брат. МУП је у првом саопштењу навео да је осумњичени за гнусни злочин Артан Хајризи, дошло је до прокрета.

По свему судећи полицајца је убио бегунац из затвора Фатон Хајризи, који је само користио документа брата Артана.

Убица користио братова документа

Албански медији објавили су нове информације везано за убиство полицајца Николе Крсмановића у Лозници, тврдећи да је у њега пуцао бегунац из затвора Фатон Хајризи.

Према њиховим наводима, Фајтон Хајризи је за покушај бекства користио пасош рођеног брата Артана који су издале косовске власти.

"Особа која је пуцала у правцу српске полиције је Фатон Хајризи. Он је после бекства из затвора искористио братова документе да побегне са Косова. Сумња се да је цео догађај почео након што је Фатон Хајризи одбио да буде идентификован пред српском полицијом. Ово је изазвало прво вербални, а затим и физички сукоб. После тога су почели да пуцају на полицајце. Један српски полицајац убијен је, а други је тешко повређен у пуцњави", наводе албански медији.

Подсетимо, Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је да је на лицу места пронађен пасош, који су издале косовске власти, на име Артан Хајризи.

"Највероватније је због тога што је пронађен пасош на име Артана у првом моменту се веровало да је он убица. Истрага је још увек у току и чека се званично саопштење који је заправо од браће пуцао на полицајце", наводе албански медији.

Укључује се и МУП Српске

Како је саопштено из МУП Српске, предузима се низ мера и радњи у вези са потрагом.

– Од самог догађаја, припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске су у сталној комуникацији са колегама из Србије и предузимају низ мера на подручјима које оперативно покривају полицијске управе Зворник и Бијељина, а све у циљу лоцирања и лишења слободе лица које је починило ово кривично дело, имајући у виду близини границе две земље- наводе из МУП Српске.

Уз полицијске службенике ове две управе, у потрагу су укључени и припадници јединица жандармерије.

Пуцао полицајцу у главу

Полицајци су синоћ радили рутинску контролу када су зауставили такси возило марке "Мерцедес" са тутинским таблицама.

Убијени Никола Крсмановић је осумњиченог питао шта има у торбици и у том тренутку је убица албанског порекла извадио пиштољ и пуцао у њега - сазнаје портал Србија Данас из незваничних извора блиских истрази.

Како се сазнаје, полицајац Никола Крсмановић убијен је хицем у главу, док је његов колега Вјекослав Илић (50) упуцан у раме.

Након тога је убица пешака побегао у шуму код Трбушнице.

Пуцао из "мерцедеса" на полицајце у Лозници

Артан Хајризи, који је убио полицајца Николу Крсмановића синоћ у Лозници, а ранио Вјекослава Илића налази се у бекству.

О монстрозном злочину огласили су се из тужилаштва.

- 17. јула у 23.50 сати на улазу у град Лозницу у близини кафане "Лозничка ноћ" приликом контроле путничког моторног возила марке "мерцедес" регистарских таблица из Тутина којим је управљало лице Х. М. са сапутником у возилу Х. А. од стране службених лица станице граничне полиције Трбушница дошло је до оружаног напада Х .А. на полицијског службеника Н. К. и В. И., а том приликом је Х. А. испалио више хитаца из ватреног оружја у правцу полицијских службеника при чему је Н. К. задобио смртоносне повреде, а В. И. прострелну рану и тренутно је хоспитализован. Више јавно тужилаштво у Шапцу врши увиђај на лицу места. Х .А. је за сада у бекству и полиција интезивно трага за њим. Х. М. који је возио аутомобил одређено је задржавање од стране Основног јавног тужилаштва у Лозници због кривичног дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи - навео је за Курир Славољуб Петковић јавни тужилац.

Жандармерија стигла у Лозницу

Припадници Жандармерије стигли су у Лозницу и укључују се у потрагу за осумњиченим Хајризи Артаном.

У Лозници је подигнут највиши степен безбедности и све расположиве полицијске снаге налазе се на терену.

КУРИР: Осумњичени је бегунац из затвора

Албанац Хајризи Артан (33) за којим се трага због напада на полицајце у Лозници, бегунац је из затвора, незванично сазнаје Курир.

Он је наводно пре 15 дана побегао из затвора на Косову, те се претпоставља да је због тога запуцао на полицајце.

Како незванично сазнајемо, кренуо је да бежи мигрантским рутама у ЕУ.

Осумњичени за убиство албански екстремиста

Осумњичени за убиство, који на друштвеној мрежи Фејсбук има неколико отворених профила на своје име, отворено велича терористичку такозвану Ослободилачку војску Косова, терористу Хашима Тачија али и Адолфа Хитлера.

На једном од својих профила осумњичени је пре неколико година поставио и фотографију злочинца Адолфа Хитлера са ознакама УЧК.

Вучић изјавио саучешће породици

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа породици и колегама убијеног полицајца Николе Крсмановића, у коме се каже:

"Изузетно ме је потресла вест о смрти полицајца Николе Крсмановића, који је убијен у подмуклом нападу док је часно обављао своју тешку дужност.

Са дубоким болом и тугом примио сам вест о трагичном губитку вашег сина и брата, храброг полицајца Николе Крсмановића. Његова посвећеност служби и неустрашивост неизмерно су допринели очувању сигурности и мира у нашој земљи. Његов губитак је ненадокнадив, не само за вас, његову породицу, већ и за целу нашу земљу.

Никола је био истински херој, који је свој живот посветио заштити других, а његова храброст и професионалност водиле су га кроз све изазове и опасности које је његова служба носила.

Примите моје најискреније саучешће. Нека вам снага и храброст које је Никола показивао у животу буду утеха у овим тешким тренуцима. Србија никада неће заборавити његову жртву и несебичну преданост дужности”, наводи се у телеграму председника Вучића.

Медији у региону објавили фотографију осумњиченог за убиство полицајца у Лозници

Фотографија из пасоша издатог од привремених приштинских институција, који је пронађен на лицу места, а гласи на име Хајзири Артан (33), као и његова лична карта издата у Немачкој

Готово сви регионални медији објавили су данас вест о убиству полицајца МУП-а Србије ноћас на контролном пункту у Лозници и објавили фотографију осумњиченог за којим српска полиција интензивно трага.

Напомињу да је фотографија из пасоша издатог од привремених приштинских институција, који је пронађен на лицу места, а гласи на име Хајзири Артан (33), као и његова лична карта издата у Немачкој.

Најновији детаљи убиства полицајца у Лозници

Албанац Хајзири Артан, осумњичен је за убиство полицајаца Николе Крсмановића (34) и рањавање његовог колеге Вјекослава Илића (50) и полиција интезивно трага за њим. Српска полиција расписала је потрагу за крвником.

Како "Новости" незванично сазнају, Хајзири Артан (33) је након заустављања пограничне полиције изјавио да је кренуо код пријатеља у Лозници, а након што су га припадници МУП-а замолили да им покаже торбицу коју је носио са собом, Албанац је отворио ватру

Полиција блокирала Лозницу

Полиција интезивно трага за Хајзиријем Артаном (33) који се сумњичи да је ноћас сат након поноћи убио полицајца Николу Крсмановића (34) и тешко ранио његовог колегу Вјекослава Илића (50).

Јаке полицијске снаге интензивно трагају за нападачем, на терену су полицијски службеници ПУ Шабац, као и Управе криминалистичке полиције, Управе граничне полиције и припадници Специјалне антитерористичке јединице, подигнути су дронови и хеликоптери

На лицу места полиција је пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајзири Артан (33) и немачка лична карта.

Увиђај од стране Вишег јавног тужиоца из Шапца и припадника полиције је у току.

Породици убијеног полицајца упућујем најдубље саучешће у име Министарства унутрашњих послова и своје лично име“, рекао је Дачић.

Хајзири Артан (33) осумњичен за убиство полицајца у Лозници

Приликом изласка из возила једна особа је пуцала из пиштоља, погодивши полицијског службеника Николу Крсмановића (34) у груди, а полицијског службеника Вјекослава Илића (50) у раме, након чега је побегао.

Оба полицијска службеника превезена су у Општу болницу Лозница, где је Крсмановић подлегао повредама.

На лицу места полиција је пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајзири Артан (1991) и немачку личну карту.

"Јаке полицијске снаге интензивно трагају за нападачем, на терену су полицијски службеници ПУ Шабац, као и Управе криминалистичке полиције, Управе граничне полиције и припадници Специјалне антитерористичке јединице, подигнути су дронови и хеликоптери", истакао је министар.

Osumnjičeni za pucnjavu u Loznici
Осумњичени за пуцњаву у Лозници / Извор: Mup.rs

Дачић: Ноћас у Лозници мучки убијен полицијски службеник на дужности

Полицијски службеник Никола Крсмановић (34) убијен је у Лозници, а полицијски службеник Вјекослав Илића (50) рањен у раме.

На њих је, незванично пуцао, Хајзири Артан (33) . Полиција је з ањим расписала потрагу.

"Ноћас, око 00.55 часова у Лозници, приликом контроле возила на контролном пункту у Липничком Шору, полицијски службеници Станице граничне полиције Трбушница, зауставили су мерцедес тутинских регистарских ознака у којем су се налазиле две особе", рекао је министар Ивица Дачић.

Приликом изласка из возила једна особа је пуцала из пиштоља, погодивши полицијског службеника Николу Крсмановића (34) у груди, а полицијског службеника Вјекослава Илића (50) у раме, након чега је побегао.

На лицу места полиција је пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајзири Артан (33).

Ubijeni policajac
Убијени полицајац / Извор: Facebook Printscreen

Откривен идентитет убијеног полицајца код Лознице

Албанац са Космета, који се возио у таксију, отворио је ватру на полицајце на патролу Гарничне полиције.

Ватрени окршај догодио се око један час иза поноћи на магистралном друму. Албанац је после пуцњаве побегао у непознатом правцу.

Један од граничара полицајаца Никола К. (34) добио је тешке телесне повреде и убрзо издахнуо. Помоћи му није било. Други повређени Вјекослав И. је повређен, у болници је и у стабилном стању.

Policija
Полиција / Извор: Инстаграм Printscreen

У овом обрачуну од задобијених повреда једна особа подлегла је повредама.

У такси возилу налазили су се страни држављани, претпоставља се да су албанске националности, који су пуцали на саобраћајну полицију. Према првим информацијама са терена, у том обрачуну, један полицајац је од последица рањавања преминуо, док је други припадник МУП-а задобио тешке телесне повреде, али је у стабилном стању.

Једно лице је лишено слободе на лицу места, док се за другим интезивно трага. У потрагу су укључене и хеликоптерске јединице МУП-а.

 

ОПШТИ КАРАМБОЛ НА АУТО-ПУТУ Ланчани судар 5 возила код Бубањ потока, застоји свуда, полиција на лицу места - испливале слике (ФОТО)
Policija

ОПШТИ КАРАМБОЛ НА АУТО-ПУТУ Ланчани судар 5 возила код Бубањ потока, застоји свуда, полиција на лицу места - испливале слике (ФОТО)

16.09.2024. 19:18
ЈЕЗИВО! ОТАЦ ПРОНАШАО КРИСТИНИНУ ГЛАВУ У КЕСИ ЗА СМЕЋЕ Побегао од зета дозивајући полицију, док је убица мирно спремао вечеру
Ubijena Kristina Joksimović

ЈЕЗИВО! ОТАЦ ПРОНАШАО КРИСТИНИНУ ГЛАВУ У КЕСИ ЗА СМЕЋЕ Побегао од зета дозивајући полицију, док је убица мирно спремао вечеру

16.09.2024. 18:05
ОПШТИ ХАОС КОД ОБРЕНОВЦА Ланчани судар камиона и два аутомобила, један ударио у аутобуско стајалиште - испливале СТРАШНЕ слике са лица места (ФОТО)
Hitna pomoć i policija

ОПШТИ ХАОС КОД ОБРЕНОВЦА Ланчани судар камиона и два аутомобила, један ударио у аутобуско стајалиште - испливале СТРАШНЕ слике са лица места (ФОТО)

16.09.2024. 17:38
ПОГИНУЛА ЖЕНА (74) КОД НОВЕ ЦРЊЕ Мушкарац (31) налетео колима на њу, полиција хитно реаговала
Policija

ПОГИНУЛА ЖЕНА (74) КОД НОВЕ ЦРЊЕ Мушкарац (31) налетео колима на њу, полиција хитно реаговала

16.09.2024. 17:31
ОПШТИ КАРАМБОЛ НА АУТО-ПУТУ Ланчани судар 5 возила код Бубањ потока, застоји свуда, полиција на лицу места - испливале слике (ФОТО)
Policija

ОПШТИ КАРАМБОЛ НА АУТО-ПУТУ Ланчани судар 5 возила код Бубањ потока, застоји свуда, полиција на лицу места - испливале слике (ФОТО)

16.09.2024. 19:18
ДОНАЛД ТРАМП ЋЕ ПОБЕДИТИ НА ИЗБОРИМА Бивши британски амбасадор поручио да Камала Харис прави "две кључне грешке"
Donald Tramp i Kamala Haris

ДОНАЛД ТРАМП ЋЕ ПОБЕДИТИ НА ИЗБОРИМА Бивши британски амбасадор поручио да Камала Харис прави "две кључне грешке"

16.09.2024. 18:55
НЕСТАШИЦА ЈЕДНОГ ОД НАЈТРАЖЕНИЈИХ ЛЕКОВА ПРОТИВ БОЛОВА, ЉУДИ У ПАНИЦИ: Хитно се огласили надлежни
Apoteka

НЕСТАШИЦА ЈЕДНОГ ОД НАЈТРАЖЕНИЈИХ ЛЕКОВА ПРОТИВ БОЛОВА, ЉУДИ У ПАНИЦИ: Хитно се огласили надлежни

16.09.2024. 18:52
Сателитски снимци откривају како се АПОКАЛИПТИЧНИ ЦИКЛОН САДА КРЕЋЕ: Делови Европе разорени, а ево како ће до поноћи бити у Србији - пљуштаће у овим деловима земље
vremenska prognoza

Сателитски снимци откривају како се АПОКАЛИПТИЧНИ ЦИКЛОН САДА КРЕЋЕ: Делови Европе разорени, а ево како ће до поноћи бити у Србији - пљуштаће у овим деловима земље

16.09.2024. 18:49
Сателитски снимци откривају како се АПОКАЛИПТИЧНИ ЦИКЛОН САДА КРЕЋЕ: Делови Европе разорени, а ево како ће до поноћи бити у Србији - пљуштаће у овим деловима земље
vremenska prognoza

Сателитски снимци откривају како се АПОКАЛИПТИЧНИ ЦИКЛОН САДА КРЕЋЕ: Делови Европе разорени, а ево како ће до поноћи бити у Србији - пљуштаће у овим деловима земље

16.09.2024. 18:49
Лажна држава прави базу 15 КИЛОМЕТАРА ОД АДМИНИСТРАТИВНЕ ЛИНИЈЕ - Нове провокације привремених институција у Приштини
Parapolicijske snage lažne države

Лажна држава прави базу 15 КИЛОМЕТАРА ОД АДМИНИСТРАТИВНЕ ЛИНИЈЕ - Нове провокације привремених институција у Приштини

16.09.2024. 15:33
ДРАМА У ПОЉСКОЈ, ПУКЛА ЈОШ ЈЕДНА БРАНА Уведен "режим катастрофе" незапамћене поплаве направиле тоталну ХАВАРИЈУ(ВИДЕО)
Pukla brana u Poljskoj

ДРАМА У ПОЉСКОЈ, ПУКЛА ЈОШ ЈЕДНА БРАНА Уведен "режим катастрофе" незапамћене поплаве направиле тоталну ХАВАРИЈУ(ВИДЕО)

16.09.2024. 16:40
НОВА КАТАСТРОФА КОД СРПСКИХ КОМШИЈА: После смртоносних поплава ударио и снажан ЗЕМЉОТРЕС
Epicentar zemljotresa u Rumuniji

НОВА КАТАСТРОФА КОД СРПСКИХ КОМШИЈА: После смртоносних поплава ударио и снажан ЗЕМЉОТРЕС

16.09.2024. 17:04