Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

НИКО НИШТА НИЈЕ ПРИМЕЋИВАО! Пиштољ данима био код дечака убице! Откривено шта се дешавало у кући уочи МАСАКРА и шта је све рекао мајци!

10.10.2023. 23:29
Dečak ubica
Дечак убица / Извор: Фото: Србија Данас/Принтсцреен

Другу за 1. мај најавио да ће 3. маја добити поклон

Након пет месеци од масакра у Рибникару, Више јавно тужилаштво у Београду је подигло оптужницу против оца дечака убице. Шокантан детаљ који је саопштен јесте да је дечак узео очево оружје још 1. маја узео очево оружје и два дана га крио код себе, а то нико није приметио. Тај дан је славио 1. мај са својим другом, којем је чак најавио да ће му рођендански поклон донети у среду - 3. маја.

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО КАКО ЈЕ ДОШЛО ДО МАСАКРА НА ВРАЧАРУ Годину дана пре крвавог пира дечака-убице, његов отац направио КЉУЧНУ грешку

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО КАКО ЈЕ ДОШЛО ДО МАСАКРА НА ВРАЧАРУ Годину дана пре крвавог пира дечака-убице, његов отац направио КЉУЧНУ грешку

ПОТРЕСНИ СЦЕНАРИО СЕ ПОНАВЉА Случај дечака-убице из Нишке бање ће вас разбеснети - наши највећи страхови постају стварност

ПОТРЕСНИ СЦЕНАРИО СЕ ПОНАВЉА Случај дечака-убице из Нишке бање ће вас разбеснети - наши највећи страхови постају стварност

ТРЕСЕ СЕ ПОДЗЕМЉЕ На помолу примирје кавчана и шкаљараца - неком не одговара да се заврши крвави рат

ТРЕСЕ СЕ ПОДЗЕМЉЕ На помолу примирје кавчана и шкаљараца - неком не одговара да се заврши крвави рат

У току ванредног обраћања главног јавног тужиоца Ненада Стефановића откривено је да је дечак узео оружје од оца, које није адекватно чувано, два дана пре масакра.

- Син окривљеног је, како се сумња, дошао у посед неадекватно обезбеђеног оружја дана 1. маја 2023. године, када је напунио шест припадајућих оквира са муницијом за пиштоље "Чешка збројовка" и "Ругер" са укупно 92 метка и ставио их код себе, а затим их 3. маја пребацио у свој ранац и понео са собом у ОШ "Владислав Рибникар коју је похађао - испричао је Ненад Стефановић.

Нико није приметио да нема оружја

Дечак који је тада имао 13 година успео је да се домогне оружја без да родитељи примете, два дана је пиштоље држао код себе без да су их родитељи видели, спаковао их је у ранац и отишао у школу, а да родитељи ни то нису приметили. Два дана након што је украо пиштоље дечак убица је усмртио своје вршњаке и чувара школе.

- Ушавши у приземље школе, дечак је најпре пуцао у радника обезбеђења, а затим је пуцао у две ученице које су седеле за столом за дежурство, као и још једну ученицу која се налазила испред клавира. Потом је ходником отишао до кабинета историје, у којем су се на часу налазили наставница историје, студент историје на пракси, као и 23 оштећена малолетна ученика одељења ВИИ/2 у које је испалио укупно 45 пројектила - испричао је Стефановић.

У кабинету историје је лишио живота шесторо деце и ранио петоро деце, као и наставницу историје. Податак да је пиштоље узео чак два дана након масакра додатно потврђује да је овај ученик злочин планирао. Подсетимо, како је у исказу у тужилаштву исприча

Мајка дечака убице испричала како је њен син пет дана пре злочина био са другом и његовом мамом ван града. Тамо су провели заједно 1. мај, после чега су се вратили за Београд.

Мајка је испричала да се дечак вратио са другаром и његовом мајком за Београд, док су она, супруг и ћерка били у другом возилу. Дечак је, како је рекла, дошао кући сат времена пре њих и да се туширао у тренутку кад је стигао остатак породице. Тврди да није приметила промене у његовом понашању - каже он.

Другу за 1. мај најавио да ће 3. маја добити поклон

Са друге стране, како је писао "Ле соар", један ученик из Рибникара је био присутан на рођенданској прослави 1. маја када је био и дечак убица, а он је открио узнемирујуће детаље.

Овај ученик је био присутан и на рођенданској забави 1. маја када је дечак убица рекао слављенику "да ће му поклон донети у школу у среду", 3. маја, на дан који је дечак изабрао да спроведе свој смртоносни план.

Вршњаци најмлађег масовног убице на свету тада нису ни могли да наслуте на шта је дечак убица мислио. Ученик је испричао да је дечак убица пуцао и на свог пријатеља којем два дана пре масакра није донео рођендански поклон. Рекао му је: "Добићеш поклон у среду у школи" - каже он.

Како је испричала мајка дечака, дан касније, 2. маја, дечак и његова сестра нису ишли у школу и отишли су код бабе и деде, а увече су се вратили и заједно гледали филм.

- Мајка се сећа да је дечак у једном тренутку отишао до продавнице да купи намирнице, али да ни тог дана није видела ништа чудно у његовом понашању. Наводно је причао са родитељима о филму који су гледали и другим темама које га занимају - каже извор.

Родитељи ни у једном тренутку нису приметили промене у понашању дечака убице, а та два дана док је крио оружје код себе отац није приметио да му пиштољи фале.

Отац оружје држао у коферима!

Отац дечака је оружје држао у два пластична кофера која служе за преношење оружја, а не за њихово безбедно смештање и чување. Кофери су се налазили у једном ранцу црне боје, тако што су оружје и припадајући оквири били упаковани у једном пластичном коферу са катанцем и шифром, а припадајућа муниција у другом пластичном коферу без катанца.

Дечак који је тада имао 13 година успео је да се домогне оружја без да родитељи примете, два дана је пиштоље држао код себе без да су их родитељи видели, спаковао их је у ранац и отишао у школу, а да опет родитељи нису приметили.

Мајка је испричала да је кобног 3. маја устала прва како би направила доручак за дечака и његову сестру. Њен муж је отишао на посао, после чега је пробудила децу. Тврдила је да чак ни тада није приметила нешто чудно у понашању сина, осим што је током доручка и спремања био успорен.

- Дечак је мајци наводно рекао да не брине, јер наставница уме да закасни. Мајка тврди да је затим отишла да одвезе ћерку у школу, а дечак је остао код куће и сам се спремао - каже извор упознат са случајем.

Сат времена касније мајка је чула за пуцњаву у школи. Полицајцима је испричала да је мислила да јој је син рањен у пуцњави, те је одмах отишла до школе, где је сазнала истину.

- Мајка каже да је била избезумљена, да јој је и даље тешко да поверује да је њен син то урадио и упорно тврди да ништа није указивало да је овако нешто могло да се догоди. Истакла је да и сама вапи за објашњењем и одговорима - каже извор.

Ипак, њен син није рањен у пуцњави како је мислила мајка дечака убице, већ је тог 3. маја убио осам девојчица и једног дечака који су похађали исту школу као и он, као и обезбеђење школе.