Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВУЧИЋ У КАСАРНИ "ВАСА ЧАРАПИЋ": Председник положио камен темељац за изградњу новог објекта за припаднике Одреда војне полиције "Кобре"

24.08.2024. 10:41

Председник Републике Србије Александар Вучић положио је данас камен темељац за изградњу новог објекта за смештај и обуку припадника Одреда војне полиције специјалне намене "Кобре" у касарни "Васа Чарапић" у Београду.

Питање новинара

О посети француског председника Емануела Макрона Вучић и бруталним лажима да доалзи у Србију како би договорио одлагање нуклеарног отпада у нашој земљи, Вучић каже да није важно колико је нека лаж суманута, те да ће је они поновити хиљаду пута.

- Кажу да ли је можда најава сарадње са француским ЕДФ-ом где најављујемо пројекте о обезбеђењу електричне енергије, да ли то значи и нуклерани отпад... То је толико глупо да немам речи. Али и безобзирно и одвратно... Проблем је у томе што намерно руше зељму најбескрупулознијим лажима. Иначе њихова идеја је била да се прича са ЕДФ-ом... - рекао је Вучић те додао како су Хрвати и Словенци успели да нас преваре, јер је Србија кроз историју имала људе који су мало знали и увек нешто избегавали, и да нам је зато данас тешко да стигнемо те који су нас тобоже преварили.

- Требали би да је срамота оне који то тако раде, али мислим да код њих стида нема - рекао је Вучић.

О наводима Ђиласа да треба да се лечи, председник каже да не мисли да је његово стање фантастично, али да проблем у глави нема.

- Проблем је у томе што у 4 речи није успео да састави и да напише онако како то треба, већ је у те 4 речи показао да је неписмен и да не зна где запета треба да се стави. Што се лечења тиче у праву је... Није требало да се лече они који се хвале да су имали на банконим рачунима имали 619 милиона... требало би да су пензије и плате дупло мање - додао је Вучић.

Напоменуо је и уништавање наше војске, те да су у праву што је он за лечење, јер је основао Ер Србију када је ЈАТ уништен, што је спасао многе градове...

- Нисам плакао ни једном када су му изговарали најстрашније ствари, нисам цмиздрио пед камерама и тражио нечију заштиту - рекао је он.

Председник каже да ће научити опозицију о томе шта је тактика и техника премошћавања, те да се иначе учи о томе како ће обраћање да изгледа.

- У првом делу обраћања говорио сам о еиховој теми, а то је сваки дан 'заузећемо ово, блокираћемо Недељице, пливаћете по Сави, трчаћете онамо, иселићемо и њега и мајку Ангелину'... Никада нигде нећу да идем, у овом граду сам рођен и у овој земљи ћу да умрем - додао је Вучић, те поменуо на хаос у доба короне који је правила опозиција иако је Србија тада у региону била прва и најбоље опремљена вакцинама.

- И сад вам кажем "о' та посла нема ништа"... Ни једном вам то неће поћи за руком. Никада више 5. октобра неће бити у Србији. Србија је довољно сазрела да не дозволи ни домаћем ни страном фактору да насилно преузме власт... Опет ћете да изгубите - рекао је Вучић.

Председник је најавио да ће се ускоро појавити списак производа који ће имати заиста најбољу цену, те да му је драго што цена нафте пада, као и то да га радује што се нада да ће у децембру моћи да се исплате повећане пензије.

- Мора да се помогне послодавцима и подигне неопорезиви део. Страшно је важна минилана зарада. Смањујемо сиромаштво. У јуну је минималац примало скоро 100.000 људи. Што га више повећамо показујемо колико је важно да водимо рачуна о свим радницима - појаснио је Вучић говорећи о преговорима послодаваца и синдиката.

- Верујем да ће доћи до договора и то је моја молба Влади, да се покрије потрошачка корпа миниланом зарадом, дакле око 53 хиљаде да буде минимална зарада, ако то успе био бих веома срећан - рекао је председник.

Потом је одговорио на питања Н1.

- Свакога дана по наредбама Драгана Шолака износите оптужбе. Није проблем када износте увреде и то свакога дана... Ја за Шолака нисам рекао да је убица, већ кукавица, криминалац и тајкун и стојим иза тога. Постоји много поступака и видећемо шта ће пресуде рећи. Нисам рекао да би он желео да ме убије већ да то неко други уради. Има људи из криминалног миљеа који би то да ураде, а други би од тога да се окористе... Никада се нисте питали је ли могуће да нека породица то трпи три године... Коликос те пута слагали да сам убио Оливера Ивановића и какве сте мете ставили мојој поридици на чело... Немате никакво право да узимате матичне бројеве чланова мојих породица и тражите шта они имају на себи - рекао је председник.

- Свакога дана нема лажног аналитичара и хоштаплера који није дошао код вас на телевизију... Све то морате да истрпите и онда још дођете да ми држите придике... Све вам је рпеврезно инверзно, све је наопачке... Кад причате о протестима, не само да нисам избегао тему, него ево још једна лекција... Ја идем директно да се суочим са проблемом. Преместићу канцеларију на западни део и разговараћу са свим грађанима... Јел вас срамота кад лажете сваки дан о томе да ћемо да добијемо рогове и да имамо две главе... - каже Вучић.

Председник је проучио да му није ништа рекао ни Вулин ни нико други, већ да је то све изнео сам и да га нико с поља не финансира.

- Не подцењујем протесте, који су узгред сваког дана све мањи... То ће тек да се мења и нисам слуајно рекао да ћу бити највећи заштитник од Рио Тинта који су довели Шолак и Ђилас док су овде крали каблове Телекома - јасан је Вучић.

- Када у овој земљи водите хајку, и кажете како је нормално да заузмете станице и све, у којој то земљи има? Ко сте ви да забраните слободу кретања било коме, то је уставна категорија... градили смо пруге да бид сте ви тамос ели, напијали се и бранили људима да се возе. Е па возиће се... Кад им понудите стручни разговор, а не они ће да зову будале да дођу да вређају, а у међувремену ће још теорија да се појави о ванземаљцима - рекао је председник.

- Нестало им вињака... Шта они припремају. Па могли су да припреме победу бар на неким изборима, ен припремају они ништа за септембар - казао је предсеник.

Вучић је истакао да с једне стране финансирање од стране странаца значи да део тог новца подиже наш БДП, те је истакао да му је интересантно зашто поједина еколошка удружења добијају новац.

- То је нешто што морамо да разумемо... Неки људи су уложили миулијарде евра у медије да би им то донело отимање власти. Даћу све од себе да 2027. народ изабере на изборима оно што жели - казао је Вучић.

Вучић је посети директора ЦИА-е казао да ми као озбиљна земља сматрали смо да је ово најбољи могући начин праћења посете, и ништа више од тога немам да вам кажем, те додао да су одржани добри разговори.

- Ја сам се питао увек, како они којиа су уста пуна Европе од једном не желе да ураде ништа добро за Србију. Разумео сам и да Саво Рокфелер и Ђилас верују ного више у европске стандарде, али онда када им је затребало да не верују онда су схватили да не треба да им верују, Немачкој поготово. Као председник несмем и немам право да урушавам односе са другим земљама, зато могу да на шаљив начин кажем да на крају те паре заврше у Галерији... Ево да вас питам зашто је финасирана нека мала група из Зјечара у борби против хидроелекртрана. Литијум мање више, имамо још две године... Моје је да браним инетресе Србије и да не допустим да се нешто лоше деси народу. Моје је да будем "ђавољи адвокат" и да браним интересе народа - рекао је Вучић.

Обраћање Вучића

Председник је по доласку детаљније упознат са планом изградње новог објекта, а потом је поздравио и раднике и који су ангажовани на овим радовима. Потом се обратио на церемонији.

На почетку је цититрао Војводу Вука, поменувши да зна какви су члнови Кобри, и да о њиховој храбрости не треба много говорити.

- Данас имам част да најавим радове на изградњи новог објекта за ваш елитни одред. Питао сам готово сваког од вас да лки сте задовољни овим што ћемо да урадимо, и свако ми је рекао да је то оно чиме ће се испунити ваши снови... Од стрељане, до учионица за обуку - рекао је Вучић.

Истакао је да је нови простор симбол посвећености ка изврности, али и симбол улагања Србије у најбоље људе.

- Имаћете и ново повећање плате у нарендом периоду, и оно је много веће него раније јер је основица много већа. Верујем да ћете себи и својим породицама успети да обезбедите нормалан живот.

Додао је да верује да ће Кобре бити прве које се безпоговорно одазиваји и појављују у задацима, уколико дође до напада агресора на нашу земљу.

За крај се захвалио још једном и пожелео им све најбоље.

Потом су припадници Кобри свечано обележили почетак изградње полагањем камена темељца.

Вучић стигао у касарну

Председник Србије Александар Вучић стигао је у касарну. Са њим је и Братислав Гашић министар одбране Србије.

Вучић је претходни пут био у касарни "Кобри" на обележавању дана јединице, када им је уручио и војну заставу.

Одред војне полиције специјалне намене Кобре је јединица непосредно потчињена начелнику Генералштаба Војске Србије намењена за безбедносну заштиту одређених лица и објеката од посебне важности.

У саставу Одреда војне полиције Кобре су команда одреда, командни вод и чете војне полиције специјалне намене.
Задаци Одреда војне полиције Кобре односе се на обезбеђење потребног нивоа оперативне способности и расположивости снага неопходних за реализацију мисија.

Прелиставање дневних новина за 13. септембар 2024. године
prelist

Прелиставање дневних новина за 13. септембар 2024. године

12.09.2024. 21:21
"Опозиција успела да превазиђе себе!" Ана Брнабић се огласила о предлозима за изменаме "закона о рударству"
Ana Brnabić

"Опозиција успела да превазиђе себе!" Ана Брнабић се огласила о предлозима за изменаме "закона о рударству"

12.09.2024. 17:54
Министарка др Беговић обишла Кајт Институт и Универзитет у Торонту
Dr Begović u Torontu

Министарка др Беговић обишла Кајт Институт и Универзитет у Торонту

12.09.2024. 15:01
Председник Србије примио учеснике Параолимпијских игара
Aleksandar Vučić

Председник Србије примио учеснике Параолимпијских игара

12.09.2024. 13:10
Шок изјаве мајке мушкарца који је јутрос ПРЕТИО МАСАКРОМ већим него у "Рибникару": "Може да уради свашта, случајно ми је сломио руку..."
Policija

Шок изјаве мајке мушкарца који је јутрос ПРЕТИО МАСАКРОМ већим него у "Рибникару": "Може да уради свашта, случајно ми је сломио руку..."

12.09.2024. 22:53
Ужасне вести о стању девојчице (3) која се отровала алкохолом у Лазаревцу: Испливале нове информације, случај преузело Тужилаштво
Hitna pomoć

Ужасне вести о стању девојчице (3) која се отровала алкохолом у Лазаревцу: Испливале нове информације, случај преузело Тужилаштво

12.09.2024. 22:32
ОБРТ У СЛУЧАЈУ КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО ЦЕЛУ СРБИЈУ Огласило се Тужилаштво: "Нема доказа да је отац гасио цигарете по телу детета" - ево о чему се заправо ради
Policija

ОБРТ У СЛУЧАЈУ КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО ЦЕЛУ СРБИЈУ Огласило се Тужилаштво: "Нема доказа да је отац гасио цигарете по телу детета" - ево о чему се заправо ради

12.09.2024. 22:32
БОГ ГА ПОГЛЕДАО Језиви снимци са лица места приказују сав УЖАС судара код Нових Бановаца, возач преживео пуком срећом (ВИДЕО)
Sudar kod Novih Banovaca

БОГ ГА ПОГЛЕДАО Језиви снимци са лица места приказују сав УЖАС судара код Нових Бановаца, возач преживео пуком срећом (ВИДЕО)

12.09.2024. 22:16
ОДЛУКА НЕМАЧКЕ ПРЕДСТАВЉА КРАЈ ШЕНГЕНА?! Путовања Срба у ЕУ више неће бити иста: Постоји могућност одбијања на свим немачким копненим границама, хоће ли друге земље да следе пример Берлина?!
pasoš

ОДЛУКА НЕМАЧКЕ ПРЕДСТАВЉА КРАЈ ШЕНГЕНА?! Путовања Срба у ЕУ више неће бити иста: Постоји могућност одбијања на свим немачким копненим границама, хоће ли друге земље да следе пример Берлина?!

12.09.2024. 20:17
Ужасне вести о стању девојчице (3) која се отровала алкохолом у Лазаревцу: Испливале нове информације, случај преузело Тужилаштво
Hitna pomoć

Ужасне вести о стању девојчице (3) која се отровала алкохолом у Лазаревцу: Испливале нове информације, случај преузело Тужилаштво

12.09.2024. 22:32
СИТУАЦИЈА ЈЕ ИЗМАКЛА КОНТРОЛИ Руска офанзива у Донбасу незадрживо напредује, украјински војници немоћни: "Тренутно не можемо да их зауставимо"
Donbas

СИТУАЦИЈА ЈЕ ИЗМАКЛА КОНТРОЛИ Руска офанзива у Донбасу незадрживо напредује, украјински војници немоћни: "Тренутно не можемо да их зауставимо"

12.09.2024. 21:32
ЗИМА ДОЛАЗИ ДВА МЕСЕЦА РАНИЈЕ?! Циклон "експлодирао": Снег већ почео да веје, очекује се и више од 300 литара кише - овој земљи прете РАЗОРНЕ ПОПЛАВЕ (ВИДЕО)
Vremenska prognoza

ЗИМА ДОЛАЗИ ДВА МЕСЕЦА РАНИЈЕ?! Циклон "експлодирао": Снег већ почео да веје, очекује се и више од 300 литара кише - овој земљи прете РАЗОРНЕ ПОПЛАВЕ (ВИДЕО)

12.09.2024. 20:59