САДА НАМ ЈЕ ОВО НАЈНЕОПХОДНИЈЕ! Руски доктор открива како да побољшамо имунитет током зиме
Распрострањено веровање да масти у исхрани само штете организму није тачно, јер оне могу ојачати имуни систем у зимском периоду, изјавио је лекар и гастроентеролог Никита Харлов.
- Сада је имунитет веома актуелна тема. Како би се одржао добар имунитет, неопходно је уносити масти животињског порекла - рекао је доктор.
"2048. ГОДИНА ЈЕ, БЕЧ И ПАРИЗ НАПУШТЕНИ..." Четири могућа сценарија како би свет изгледао за 28 година!
ФЕНИКС КОЈИ СЕ ПОДИГАО ИЗ ПЕПЕЛА: Британци тврде да је руска војска квалитетнија од НАТО снага
АЗЕРИ У ЕУФОРИЈИ ЗБОГ ИЗЈАВЕ ПРЕДСЕДНИКА: Јермени су претрпели ненадокнадив губитак у Карабаху
Он је објаснио да је од њих изграђена слузница која штити тело од вируса, укључујући и ковид 19.
Саветовао је да се у јеловник уврсте гушчја, говеђа или свињска маст, као и маст медведа и дабра.
- Најсигурније и најздравије су животињске масти. Могу се јести у разумним количинама. Омега-3 масноће су на другом месту по сигурности, а то су рибље уље и уље јетре бакалара. Ове масти су такође и корисне, али брзо оксидирају, тако да не могу да се кувају - навео је Харлов.
Доктор је рекао да је тело много мање прилагођено биљним мастима, а трансмасти је назвао апсолутним злом. Појаснио је да је чак и код најсигурнијих масти неопходно поштовати норму и уравнотежено их конзумирати са угљеним хидратима.