Ако чоколада има ОВЕ ЦРТИЦЕ НА СЕБИ треба да знате ОВО: Да ли је опасно јести овакав слаткиш
Важно је да знате!
Одлучили сте да се засладите и отворили сте чоколаду, али она на површини има танак бели слој због којег делује као да је покварена! Да ли смемо да поједемо такву чоколаду?
Не брините, сигурна је за конзумацију, а бели слој на чоколади појављује се из два разлога.
СВЕ ПОЧИЊЕ У КУХИЊИ: Грешке у исхрани које поништавају сваку дијету
НОВА УЛОГА ВИТАМИНА Ц: Пуцајте од ЗДРАВЉА у само НЕКОЛИКО корака
Бели слој на чоколади због којег та омиљена посластица више не изгледа тако примамљиво догађа се када на површину избију шећер или масноћа, али то не значи да је покварена.
Обично је тај слој сув ако је на површину избио шећер, а влажнији ако је у питању масноћа.
Наиме, ако чоколаду чувате на топлом месту, долази до отапања шећера који се затим у кристалима задржава на површини. Такође, при промени температуре масноћа постаје видљива на чоколади.
МАГИЧАН ЛЕК: Пиј чашу ОВОГ напитка сваког јутра и спржићеш масне наслаге на стомаку БРЗИНОМ МУЊЕ!
Научници су открили су да је најбоља температура за спремање и складиштење чоколаде на 18 степени Целзијуса, а закључак је тај да промене у начину како се чоколада хлади па затим складишти могу смањити појаву масти на површини.
Такође, истраживања су показала да чоколада позитивно утиче на здравље. Испитаници који једу чоколаду једном недељно били су бољи на тестовима когнитивних способности од оних који је не конзумирају.
Мислите да су данас купаћи ВУЛГАРНИ? Кад видите шта се носило ПРЕ ПОЛА ВЕКА, променићете став! (ВИДЕО)