Ako čokolada ima OVE CRTICE NA SEBI treba da znate OVO: Da li je opasno jesti ovakav slatkiš
Važno je da znate!
Odlučili ste da se zasladite i otvorili ste čokoladu, ali ona na površini ima tanak beli sloj zbog kojeg deluje kao da je pokvarena! Da li smemo da pojedemo takvu čokoladu?
Ne brinite, sigurna je za konzumaciju, a beli sloj na čokoladi pojavljuje se iz dva razloga.
SVE POČINJE U KUHINJI: Greške u ishrani koje poništavaju svaku dijetu
NOVA ULOGA VITAMINA C: Pucajte od ZDRAVLJA u samo NEKOLIKO koraka
Beli sloj na čokoladi zbog kojeg ta omiljena poslastica više ne izgleda tako primamljivo događa se kada na površinu izbiju šećer ili masnoća, ali to ne znači da je pokvarena.
Obično je taj sloj suv ako je na površinu izbio šećer, a vlažniji ako je u pitanju masnoća.
Naime, ako čokoladu čuvate na toplom mestu, dolazi do otapanja šećera koji se zatim u kristalima zadržava na površini. Takođe, pri promeni temperature masnoća postaje vidljiva na čokoladi.
MAGIČAN LEK: Pij čašu OVOG napitka svakog jutra i spržićeš masne naslage na stomaku BRZINOM MUNJE!
Naučnici su otkrili su da je najbolja temperatura za spremanje i skladištenje čokolade na 18 stepeni Celzijusa, a zaključak je taj da promene u načinu kako se čokolada hladi pa zatim skladišti mogu smanjiti pojavu masti na površini.
Takođe, istraživanja su pokazala da čokolada pozitivno utiče na zdravlje. Ispitanici koji jedu čokoladu jednom nedeljno bili su bolji na testovima kognitivnih sposobnosti od onih koji je ne konzumiraju.
Mislite da su danas kupaći VULGARNI? Kad vidite šta se nosilo PRE POLA VEKA, promenićete stav! (VIDEO)