ДАНАС ПОЧИЊЕ СТРЕЕТ FOOD ФЕСТИВАЛ ВРАЧАРАЦ
Предстојећи викенд обележиће позорница светских кухиња у срцу Врачара
Празнични Стреет Food Фестивал под надимком “Врачарац” почиње данас од 13 х на платоу код Каленића, на самом углу Курсулине и Крунске улице и током сва три фестивалска дана представиће посетиоцима више од 10 занимљивих излагача београдске стреет food сцене.
На овогодишњем зимском издању Стреет Food Фестивала моћи ће да се проба по први пут и традиционална домаћа верзија стреет food-a у виду мини сармица и домаћих ситних колача, али и аутентични специјалитети корејске кухињје које ће припремати врсни кувари из Сеула. И овај пут на фестивалу ће се наћи сада већ чувена “фабрика сушија”, а по први пут и лондонски стреет food специјалитети базирани на хрскавој морској храни и кромпирићима. За љубитеље правог фингер food-a ту су и здраво припремљени залогаји од пилетине у неколико варијација као и амерички цорн дог, док ће хедонисти наклоњени бургерима и домаћим кобајама такође моћи да пронађу специјалитет по својој мери. И овај пут ту су неизоставне и свима познате београдске кнедле али и преукусни рахлет и халуми сиреви као и разноврсни топли напици који су симбол сваког правог зимског фестивала.
Како уз добру храну обавезно иде и добра музика, за то су се побринули и овај пут познати градски Ђ-еви па ће тако на платоу код Каленића наступити: DJ Катја, Dj Пуки, Groovyman, Горан Старчевић, Уна Андреа, Деф Ин Мини, DJ Слипи и многи други, а данас од 17 х Стреет Food Фестивал ће угостити једну од најпознатијих градских журки – “Деурину чајанку”, која ће дати посебну ноту првом фестивалском дану.
Стреет Food фестивал уз подршку компаније Ball Пацкагинг Еуропе и пројекта Свака лименка се рачуна
и овај пут жели да скрене пажњу јавности на значај заштите животне средине и рециклаже, као и на
могућност бесконачног рециклирања алуминијума. Зато ће на више различитих пунктова на фестивалу бити постављање кутије за одлагање искоришћене алуминијумске амбалаже, а промотери са специјалним ранчевима у које је такође могуће одложити искоришћену лименку биће на лицу места.
Посетиоци који пожеле да, поред одговорног рециклирања буду и хумани, могу потражити штанд на којем се продају бургери и учинити лепо дело. На фестивалу ће се још једном наћи посебно осмишљен З10 бургер који су креирали чланови нашег најуспешнијег е-спорт тима, а чијом се куповином део средстава донира у хуманитарне сврхе.
Улаз на фестивал је бесплатан, а за посетиоце је обезбеђен наткривени простор И спољна грејна тела како би боравак на фестивал учинили још пријатнијим. Радно време фестивала је од 13 до 23 х. Видимо се на платоу код Каленића од 22-24. децембра!
Више информација на: https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/