Овај НАПИТАК је Мерлин Монро пила свако јутро: Прави је еликсир и ваш организам ће се препородити ако га РЕДОВНО будете пили
Додавала је и мултивитаминску таблету свој доручак.
Иако је била позната по свом изгледу и глумачким вештинама, можда нисте знали да је Мерилин Монро уживала у кувању.
Међутим, због бројних обавеза није имала времена за припрему сложених оброка, па је преживљавала на брзим и лаким оброцима са високим садржајем протеина, који су јој давали неопходну енергију.
Тако је свако јутро доручковала топло млеко са сировим јајима. У чланку о њеним навикама у исхрани и режиму вежбања, објављеном у часопису „Пагеант“ 1952. године, Монро је открила да је свако јутро пре туширања загрејала млеко на рингли коју је држала у својој соби.
- Када се млеко загреје, разбијем два јаја, умутим их виљушком, додам у млеко и пијем док се облачим - рекла је она.
Такође би додала мултивитаминску таблету свом доручку.
- Сумњам да би било који лекар могао препоручити хранљивији доручак за запослену девојку попут мене“, нагласила је она.
Монро никада није споменула шта је ручала, па се претпоставља да је то био оброк који је прескочила. Али за вечеру би се почастила месом, од којих је највише волела одреске, јагњеће котлете и џигерицу са локалне пијаце.
„Печем месо у електричној рерни и једем га са неколико сирових шаргарепа“, објаснила је она.
Да ли су сирова јаја безбедна за јело?
Многи се брину да ће се, ако једу сирова јаја, заразити салмонелом, али мешавину сирових јаја и протеинских шејкова већ годинама конзумирају бодибилдери јер верују да на тај начин јачају мишиће.
Несумњиво постоји ризик од изложености салмонели, међутим, према подацима прикупљеним 1990-их, само једно од 20.000 јаја садржи тај ризик, пише „Слате“, преноси Index.hr.