ЗАМОТАВАТЕ ХРАНУ У ФОЛИЈУ? Е, кад прочитате ово, више НЕЋЕТЕ! Постоји ЗЛАТНО ПРАВИЛО!
Чувајте здравље.
За већину људи прекривање хране алуминијумском фолијом и стављање у фижидер је једноставан начин складиштења. Међутим, замотавање хране у фолију такође је и лак начин излагања здравственим ризицима. Стручњаци упозоравају да је таква фолија за печење, а не за складиштење остатака хране.
УЗ ОВАЈ ВОДИЧ НЕМА ГРЕШКЕ! Ево како да обрадујете све жене у свом животу за празнике!
Како људима треба ваздух за дисање, бактеријама је он потребан за размножавање. Неке бактерије попут Bacillus цереус производе токсине који се не могу уништити високим температурама кувања. Стога, када оставите врући оброк на собној температури дуже од два сата, бактерија се брже развијају, говоре из Министарства здравства државе Вашингтон.
Мајка троје деце хтела је да ИЗБРИШЕ ову фотку - а она је обишла свет и ОДУШЕВИЛА СВЕ! (ФОТО)
Употреба алуминијумске фолије неће решити овај проблем, јер не може да спречити улазак ваздуха.
"Присутност ваздуха погодује бржем развоју бактерија, тако да је потребно набавити вакуумске посуде које неће пропустити ваздух", говори Линдзи Малоун, регистрована дијететичарка из клинике у Кливленду.
Њено златно правило за паковање остатака хране јесте да их увек затварате у плитке и непропусне посуде, како бисте убрзали процес хлађења и спречили развој бактерија. Обавезно ставите храну у фрижидер у року од два сата, пре него што бактерије стигну да је униште. Ако своје остатке спремите по овим упутствима, они обично могу трајати и до четири дана у фрижидеру, преноси Рајдерс Дајџест.
"НАПОКОН СВЕГА СВЕСНА" Луна открила нове ДЕТАЉЕ РАСКИДА! Свађе биле константне, а ОВО је прелило чашу (ВИДЕО)