КАКО ДА ЈЕДЕТЕ ТЕСТЕНИНУ, А ДА СЕ НЕ УГОЈИТЕ? Овај ТРИК ће вас спасити вишка килограма
Пробајте.
Гушите се у тестенини и није вам лако да је се одвикнете, али ипак желите да смршате или бар да одржавате тренутну килажу. Какву тестенину ви више једете - топлу или хладну? Иако мислите да је ово небитно, и те како може утицати на сало које вам се лепи на најкритичније делове тела.
Одређене врсте угљених хидрата уопште не гоје. За то је одговоран отпорни скроб који наш организам не вари, већ он диретно одлази у дебело црево. Овај скроб се налази у пасуљу и грашку и целим житарицама. У одређеним намирницама га нема, али може да се створи ако их охладите. Ту долазимо до тестенине.
ХЛЕБ НАПРАВЉЕН ОД СЛАДОЛЕДА: Направите овај најслађи и најукуснији хлеб на свету (ФОТО ГАЛЕРИЈА)
ЗА 1 ДАН 3 КИЛОГРАМА МАЊЕ: Жене почеле масовно да користе ВУКОДЛАК дијету - успева свакој!
- Кад кувате одређену храну богату скробом, као што је бели пиринач, тестенина или кромпири, а затим је охладите у фрижидеру, у храни се развија отпорни скроб. Кување скробних угљених хидрата мења хемијске везе у храни, а кад их ставите у фрижидер те везе се појављују у новом облику. Нова структура тих веза је оно што скроб чини отпорним кад је реч о варењу - објашњава Пол Арћиеро, професор на факултету "Скидморе College", чији се тим бавио истраживањем отпорног скроба.
Занимљиво је чак да уколико подгревате охлађену тестенину она задржава отпоран скроб и самим тим не гоји.