ИМАТЕ САЛО НА СТОМАКУ? Крив је овај ЗАЧИН који додајете у скоро свако јело! Смањите или избаците...
Прави вам проблем!
Натријум који се налази у кухињској соли је кривац за скупљање масних наслага на стомаку, тврде научници.
ФРИЗУРА БРОЈ ЈЕДАН У СВЕТУ: Џеј Ло је заљубљена у њу, а воле је и жене које не трпе косу на челу
Наиме, истраживање Универзитета Queen Mary у Лондону дошло је до резултата да натријум из соли скупља воду у ткиво, те тако делује контрапродуктивно на линију. Превелика количина натријума мења метаболизам, а нарочито топљење сала на стомаку.
Дневна потреба за сољу код одраслих особа износи 1,4 грама, а према неким статистикама једемо чак четири пута више него што нам је потребно. Али, поставља се питање зашто конзумирање веће количине соли лоше утиче на нашу килажу?
Инстаграм је преплављен овом фризуром, али се надамо да вам неће пасти на памет да је носите! (ФОТО)
Со можете смањити уз помоћ једноставних трикова.
Начин припреме
Баците поврће на роштиљ уместо да га кувате у води. Арома роштиља ће за тили час дати поврћу бољи укус – без додавања соли.
Зачини
Зачини могу доста да утичу на укус поврћа и меса.
Ако јелу ставите прстохват свеже млевеног бибера и чен белог лука одмах ћете побољшати укус. Слободно експериментишите, а идеално би било да зачини немају калорије.
НЕ УСПЕВАТЕ ДА НАПРАВИТЕ САВРШЕН СЕЛФИ? Потребни су само ОВИ ТРИКОВИ да испаднете САВРШЕНО на фотографијама
Додајте киселине
Као и зачини, и киселина даје посебан укус оброцима. Зато искористите мало сирћета или сока од лимуна или пилећа прса и сигурно же вам укус јела бити ароматичнији.
ЖЕЛИШ ПОРЦЕЛАНСКИ ТЕН? Онда МОРАШ да се позабавиш са ових 8 ствари - на 5. сви забораве!
Избегавајте готове производе
Иако је то некад неизбежно, трудите се да избегавате индустријски прављене производе јер садрже пуно натријума.