Тајна младоликости: Четири намирнице које свака ЖЕНА ПОСЛЕ ЧЕТРДЕСЕТЕ мора да уврсти у своју исхрану
Први корак је да промените начин исхране
Старење не можете да спречите, али можете да га успорите.
После четрдесете, кожа све више губи еластичност, и прва ствар коју можете да урадите је да промените начин своје исхране и у свој јеловник убаците неколико важних намирница.
Више од ПОЛОВИНЕ СРБА ИМА ПОВИШЕН ХОЛЕСТЕРОЛ: Није крива само масна храна, већ и ОВА ЈУТАРЊА НАВИКА
Руска маст ПРОТИВ БОЛОВА У ЗГЛОБОВИМА: Делује после ПРВОГ МАЗАЊА, а један од састојака је СЕНФ
Оне су богате нутријентима, витаминима и минералима коју су телу неопходни. Осим доброг изгледа приметићете и да се осећате боље и да имате више енергије.
Броколи
Ово поврће је једна је од најбогатијих намирница на свету, барем када је реч о нутријентима. Броколи садржи протеине, калцијум који је кључан за изградњу костију, влакна, витамина А, Ц и К, фитоестрогене и спојеве који поправљају оштећења мишићних ткива и органа настала старењем.
Витамин А је кључан када је одржавање младоликог изгледа у питању.
Лосос
Лосос је један од најбогатијих извора омега-3 масних киселина, које помажу у снижавању холестерола, али и смањују ризик од срчаног удара, али и очувању еластичности коже. Уколико једете лососа једном недељно, крема за подмлађивање вам неће бити потребна.
Значајан је и због простагландина који спречавају упале и исушивање коже.
Бадеми
Бадеми, ораси и пистаћи доказано су богати врстом антиоксиданса за које се верује да играју кључну улогу у борби против слободних радикала који оштећују кожу.
Кромпир
Садржи огромну количину витамина А (који је врло погодан за вашу кожу и очи), моћних антиоксиданса и калијума, који помаже да се униште штетни ефекти натријума на ваш крвни притисак и кости. Другим речима, кромпир је права бомба нутријената.