ЕВО КАКО ДА ВАМ ТЕСТО УВЕК УСПЕ: 2 тајна састојка ће учинити да РАСТЕ КАО ЛУДО и да буде МЕКАНО
Два чаробна састојка која сви имају побољшавају укус скоро сваком тесту.
Пецива и хлеб су нешто што се најчешће једе, и увек је боље када сами направите него када купите. Кифлице, погаче, сомуни, кроасани... када изађу врели из рерне одмах нестају са стола. Али, није свака домаћица успешна у припреми теста.
ОБОЛЕЛИ ОД ОМИКРОНА МИСЛЕ ДА ИХ ОВО ПИЋЕ ЛЕЧИ: Лекари упозоравају да ВРАЋА УПАЛЕ и да је ОПАСНО ЗА ГРЛО
ОВО МЛЕКО ЈЕ ОПАСНО, НЕ КУПУЈТЕ ГА: Доктор објаснио - РАЗАРА срце и диже холестерол, а у свим је продавницама
Ако испратите следеће кораке, ваше тесто ће бити савршено и успеће вам из прве. Постоје 2 састојака која домаћице ретко стављају у тесто, а то су сирће и јогурт или кефир. Сирће (ставља се једна кашика) помаже да тесто брже надође, а јогурт му даје мекоћу. Ово не важи за све врсте теста као што је оно за пицу, тестенину или када вам треба тврдо тесто.
Састојци: 1 коцка свежег квасца, 1 кашичица шећера, 1 кашичица соли, 250 мл млека, 1 кг глатког брашна, 1 кесица прашка за пециво, 2 јајета, 400 мл јогурта, 50 мл уља.
Припрема: Измрвите квасац, додајте шећер па прелијте топлим млеком. Оставите 10 минута да се активира. Брашно помешајте са прашком за пециво, посолите, додајте јогурт, уље, јаја и надошли квасац. Замесите глатко тесто. Оставите тесто на топлом покривено кухињском крпом да нараста једно 45 минута. Након тога развуците тесто, обликујте пецива каква желите (нафилујте их) и пустите да се дижу још око пола сата. Пеците на 190°Ц у загрејаној рерни око пола сата.