ИДЕАЛНО за дане ПОСТА! Рибу припремљену по рецепту Неде Украден сви воле - Неопходно је умотати је у ФОЛИЈУ, резултат је прсте да полижете
Рецепт Неде Украден за припрему рибе је једноставан
Певачица Неда Украден пре много година била је гошћа у емисији код Наташе Илић, у којој је припремила веома укусан и богат ручак. Пошто и сама воли медитеранску храну, поп дива је одлучила да као главно јело припреми ораду, а рецепт Неде Украден за ово јело одушевио је све.
Припрема овог јела по рецепту славне певачице је веома брза и једноставна, па у његово спремање могу да се упусте чак и почетници. Припрема се у рерни, што је свакако здравије од пржења у дубоком уљу, а и нема његовог прскања по шпорету.
Такође, ово јело је веома укусно, па није немогуће да ће се овако припремљена риба свидети чак и онима који нису љубитељи рибе. С обзиром да нам се ближе дани поста ово јело би могло да се нађе на трпези и свих оних који посте.
Рецепт Неде Украден за ораду
Састојци који су вам потребни:
- 3 добро очишћене ораде од по 300, 400 грама
- путер
- веза першуна
- веза рузмарина
- три чена белог лука
- шољица за кафу маслиновог уља
- 300 г кромпира
- 2 главице црног лука
- со, бибер
Припрема:
Очишћену рибу ставите на фолију а затим у плех. Премажите је са обе стране путером, а потом пресеците тако да се направи место за бели лук и маринаду.
Бели лук очистите и исеците на крупно, а потом убаците у рибу. Преко поспите исецкан першун, рузмарин, бибер, со, а потом маслиново уље. Када је припрема готова, увијте све добро у фолију и пеците 20 минута у претходно загрејаној рерни на 200 степени.
Уз овако печену рибу идеалан прилог је кромпир салата.
Кромпир оперите и скувајте с љуском. Када је готов, што ћете знати када видите да је омекшао, склоните га са рингле и оставите да се охлади. Након тога ољуштите кромпир и исеците на колутове. Уз кромпир додајте исецкан црни лук, а онда све то зачините са уљем, сољу, сирћетом и бибером.
Србија Данас/ Свет, Ирена Ћирић/ Пренела Ј.Ш.