Ручак од 200 динара и 10 минута посла - ПЉЕСКАВИЦЕ од кромпира по БАКИНОЈ рецептури одушевиће СВЕ укућане
Знамо да многи људи највише уживају у правим пљескавицама од меса, међутим, када пробате ову другачију верзију, месо вам уопште више неће недостајати. Бака Јела је зато спремила једноставан и брз рецепт за ове лажне, а једнако укусне пљескавице.
Потребно је:
2 кромпира средња
1 јаје
2 кашике брашна
1 мањи лук
1 паприка из туршије
мало млевене паприке
суви зачин
млевени бибер
мало куркуме
мало карија
200 гр млевеног меса
50 гр качкаваља
Припрема:
Кромпир изрендајте, паприку исецкајте на коцкице, лук исецкајте. У чинију ставите јаје, кромпир, брашно може мало соде бикарбоне, сецкан лук, паприку из туршије. Додати млевене паприке пола кашичице, млевеног бибер, суви зачин и то једну кашичицу, куркуму, карија, и 200 гр млевеног меса. Све изједначити. Правити једнаке лоптице и ређати у плех обложен пек папиром. Мало их притиснути и на сваку ставити рендан качкаваљ. Пећи на 200 степени Ц 35-40 минута. Служити топле.