Ručak od 200 dinara i 10 minuta posla - PLJESKAVICE od krompira po BAKINOJ recepturi oduševiće SVE ukućane
Znamo da mnogi ljudi najviše uživaju u pravim pljeskavicama od mesa, međutim, kada probate ovu drugačiju verziju, meso vam uopšte više neće nedostajati. Baka Jela je zato spremila jednostavan i brz recept za ove lažne, a jednako ukusne pljeskavice.
Potrebno je:
2 krompira srednja
1 jaje
2 kašike brašna
1 manji luk
1 paprika iz turšije
malo mlevene paprike
suvi začin
mleveni biber
malo kurkume
malo karija
200 gr mlevenog mesa
50 gr kačkavalja
Priprema:
Krompir izrendajte, papriku iseckajte na kockice, luk iseckajte. U činiju stavite jaje, krompir, brašno može malo sode bikarbone, seckan luk, papriku iz turšije. Dodati mlevene paprike pola kašičice, mlevenog biber, suvi začin i to jednu kašičicu, kurkumu, karija, i 200 gr mlevenog mesa. Sve izjednačiti. Praviti jednake loptice i ređati u pleh obložen pek papirom. Malo ih pritisnuti i na svaku staviti rendan kačkavalj. Peći na 200 stepeni C 35-40 minuta. Služiti tople.