ТРИКОВИ
Мале тајне великих мајстора - Како да месо никада не буде ТВРДО и ГУМЕНО, већ да се топи у устима
Проверени трикови који се уче у кулинарским школама. Ево како да месо не буде жилаво...
Понекад се догоди да иако сте већ хиљаду пута припремили месо на исти начин, оно из неког разлога једном буде сочно и софтано, а други пут тврдо и жилаво налик гуми... Чак и ако ћете ви прогутати ове "камене" залогаје, можете да будете сигурни да ваша деца неће - траћишће вам проверено омиљену варијанту као што су рибљи штапићи...
Ако због тога сумњате у своје кулинарске вештине, нема разлога. Само професионалци знају "цаке" како да то избегну јер такве трикове уче у кулинарским школама.
Прво што треба да знате јесте да, ако планирате да месо пржите у тигању, обавезно је да га прво осушите. Једноставно га добро утапкајте убрусом.
Зашто је то важно? Због вишка влаге, месо постаје гумено, а о крцкавој, златној корици можете само да сањате.
Кувари кажу да је важно и да месо након печења "одмори". Не журите да га одмах послужите! Пустите нека одстоји неколико минута, а можете и да га умотате у фолију. То ће помоћи да јело буде сочно и софтано.
Србија Данас/Мондо/Пренела: Т.О.