ПРАКТИЧНО
ДОК ПРЖИТЕ РИБУ додајте само ЈЕДАН САСТОЈАК у тигањ и неће бити непријатног мириса, а укус ће вас одушевити!
Отарасите се непријатног мириса од спремања рибе за тили час.
Рибу није тешко припремити било да сте љубитељ морске или речне рибе.
Такође, код нас свежа риба није толико честа, па ако користите смрзнуте филете или целу рибу само је правилно одмрзните пре употребе.
А сада долазимо и до трика за пржење.
Већ смо нагласили да је риба једноставна за припрему, али може да се деси да буде жилава или да има непријатан мирис или укус. Ако желите да будете сигурни да ће увек испасти савршено морате да додате једну намирницу у тигањ.
У тигањ сипајте 100-125 мл млека, па када се мало загреје додајте рибу. Пржење у млеку је чини меканом и овај напитак упија непријатне мирисе, поготово речне рибе, пише Ствар укуса.
Уколико спремате посну трпезу можете користити неку посну варијанту млека попут бадемовог.
Србија Данас/Крстарица/М.О./Пренела: Т.О.