ПОСНО ЈЕЛО, ИДЕАЛНО ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Припремите кромпир по бакином рецепту, тајни састојак који побољшава укус (ВИДЕО)
Овај рецепт вам никада неће досадити!
Кромпир је свестрано поврће и постоји много начина да га припремите, а ово коренасто поврће пружа бројне нутритивне предности које помажу вашем телу. Бака Јелена доноси рецепт за здрав кромпир са мало масти:
"Рецепт за овај посни кромпир добила сам од драге пријатељиеце, у животу нисам лепши јела", поручује она.
Крвна ГРУПА указује на могућа ОБОЉЕЊА! Ево како је повезана са ОЗБИЉНИМ здравственим проблемима
Потребне су следеће намирнице:
- 500 гр кромпира
- 2 везе младог црног лука
- 1 већа шаргарепа
- 1 парадајз
- 4 кашике пиринча
- уље
- суви зачин
Припрема
Кромпир најпре очистите и исеците на тање кругове. Половину поређајте у дно подмазане тепсије, а затим преко ређајте исецкану шаргарепу и колутове лука. Све то покријте са кромпирима, па наређајте опран пиринаџ, а онда све покријте преосталим кромпиром. На врх поређајте парадајз исечен на кругове или можете сипати 100 мл куваног парадајза.
На крају све прелијте смесом коју ћете направити од 200 мл воде измешане са сувим зачинима. Прелијте све уљем и пеците на 220 степени 40 минута.
Уживајте у прелепом укусу!