ЗА ПОТПУНИ УЖИТАК
Ако НЕ ПОСТИТЕ и роштиљате за ПРВИ МАЈ, пробајте ову МАРИНАДУ - Месо ће бити СОЧНО и укусно, а потребно је само ПАР састојака
Укус меса које је стајало у овој маринади ће вас одушевити. Нека ваше роштиљско месо буде посебно спремљено и укусно за овај 1. мај.
Маринада је тајни састојак добро спремљеног и укусног меса, било да га пржите у тигању, печете у рерни или на роштиљу.
Кључно је да месо одстоји у припремљеној маринади најмање два до три сата, како би упило све састојке и било спремно за печење. Неки људи воле да маринирају месо целе ноћи.
Маринада даје месу сочну и мекану текстуру, као и добро познати укус, а може се маринирати било које месо.
Састојци за маринаду:
- Уље (маслиново или сунцокретово)
- Црни бибер
- Алева паприка
- Суви зачини
- Бели лук
- Црни лук
- Со по потреби
- Першун
- Пар капи лимуновог сока
- Рузмарин по жељи
Припрема маринаде:
Месо посолити или уваљати у суви зачин. У посуду сипати бели лук исецкан на ситно, па додати преостале састојке, црни лук исецкати на колутиће. Сваки комад меса, са обе стране, потопите на кратко у маринаду, и оцедити вишак уља.
Комаде поређајте у посуду и преко њих прелијте преосталу маринаду. Прекрити месо фолијом и оставити у фрижидеру да се маринира 2-3 сата.