Никад брже и лепше! Да ли сте већ пробали КРОФНЕ ИЗ РЕРНЕ? (РЕЦЕПТ)
Имате ли и ви утисак да су кулинарски ентузијасти свуда око нас? Отвориш Facebook испадне неки рецепт. Уђеш на Инстаграм одмах слика неке савршене торте од које ти иде вода на уста, а на YouTube само искачу рекламе за неке food блогове. И мени се чини тако, и потпуно сам одушевљена!
Шта има боље него да листате слике хране која толико добро изгледа да одмах кренете да планирате како ћете и сами да почнете да кувате или размишљате у којој прилици (и коме) би могли да сервирате неко тако добро јело. Уз то, као да неко други уместо вас смишља шта бисте могли да једете данас и нема више досадних менија на којима вртите стално исто, рижото, пасту и брускете. Food блогери су нам отворили свет неслућених укуса, комбинација зачина, подсетили на неке старе специјалитете, а и показали да и даље има баш cool људи који не мраче стално. Па како да их не волите!
Признајем, врло пристрасно, мени је на првом месту Noizz Food. Ту је најпре погледам кад хоћу да спремим нешто што ми неће одузети превише времена, а видео у ком вам неко у 60 секунди покаже како да припремите добру клопу никад не омане.
После тога најрадије бирам блогере који некако одмах пређу на ствар. Волим неку добру анегдоту на почетку и одмах крене рецепт. Мање приче више кувања. Већ знам шта ћу за доручак – пројице са зељем и рецепт сам пронашла на Инстаграму Др Милк. Прошао је кроз све критеријуме - клопа изгледа одлично на слици, имашс јогурт који је здрав и добар за линију, а рецепт је одмах ту, кратко и јасно.
Мени лично битан критеријум јесу и састојци. Уколико се спрема нешто слано, пожељно је да се ту нађе неки добар сир или сирни намаз. Ок, могу да пристанем и на мрвљени сир или добру павлаку. То је укус који мене увек обара с ногу јер волим тај кремасто-слани спој и посебан шмек који сир дода сваком јелу. Зато, топла препорука за укусне њоке које се спремају подједнако брзо као што и нестају са тањира.
Посебна категорија у свету online кулинарства су они који се баве дезертима. То је већ један специфичан терен на ком ваља добро обратити пажњу. Имате пуно ту рецепата и ваља проценити своје кулинарске могућности. Али, не будите зихераш, пробајте неки добар нови рецепт за чоколадну торту са млеком или још боље, крофне са павлаком.
Ако пак хоћете неки брзински колач онда гледајте да то буде нешто што ћете моћи да гуштате уз чашу доброг Др Милк млека а исто ће лепо да се слика за Инстаграм. Што да не, данас је и то битан део кувања.
Потребно за 12 крофни:
• 120 г брашна
• 65 г шећера
• 1 кашичица прашка за пециво
• 1/4 кашичице бикарбоне соде
• прстохват соли
• 1 јаје
• 150 г др Милк киселе павлаке 20 % mm
• 2 кашике уља
• чоколадни дискићи у боји
• уље
Припрема
Подмажите калуп за крофне и укључите да се рерна загреје на 200 °Ц. У суд сипајте брашно, шећер, прашак за пециво, бикарбоне соду и прстохват соли. Промешајте. У други суд сипајте киселу павлаку, јаје и уље. Промешајте па додајте у суве састојке и поново промешајте да се смеша уједначи. Сипајте у посластичарску кесу и уз помоће ње пуните калуп за крофне. Пеците око 15-18 минута зависно од ваше рерне.